Ruotsin rimpuilu ei riittänyt – Kanada finaaliin kotikisoissaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tunnelma Centre Bellissä räjähti, kun Kanadan finaalipaikka varmistui.
Kanada jyräsi Ruotsin yli kolmannessa erässä. Ruotsi pysyi mukana melko hyvin kaksi ensimmäistä erää. Päätöserässä Ruotsi pääsi laukomaan kohti maalia vain neljästi. Kanada taas teki kaksi maalia vielä viimeisen 20 minuutin aikana.

Kanadan ja Ruotsin välisestä välierästä ei viihdettä ja taklauksia puuttunut.

Isäntämaa Kanada aloitti ensimmäisen erän vahvasti ja pääsi ylivoimalla vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Kotiyleisö huokaili kuitenkin pian pettymyksestä. Ruotsin kapteeni Joel Eriksson Ek pääsi läpi alivoimalla ja vei keltapaidat 1−0-johtoon.

Kanada jatkoi vahvaa peliään, ja se palkittiin. Mitchell Stephens pääsi tuikkaamaan kiekon maaliin pian ylivoiman päättymisen jälkeen.

Tasatilanne kesti vain reilu 20 sekuntia, kun Ruotsi kiirehti jo uudelleen johtoon. Kisojen pistepörssiä johtava Alexander Nylanderin pohjusti loistavalla syötöllään Carl Grundströmin osuman. Samassa ajassa Kanada vaihtoi maalivahtia, kun Connor Inram luisteli vaihtoon päästettyään kaksi kolmesta maalia kohti tulleesta laukauksesta taakseen. Torjuntavastuun otti Carter Hart.

− Meillä oli melko hyvä alku peliin. Saimme kaksi nopeaa maalia. Kanada paransi kuitenkin koko ajan ja meistä tuli vähemmän hyviä, Ruotsin päävalmentaja Tomas Montén kommentoi pelin jälkeen.

Erän lopussa Ruotsi hölmöili oman ylivoimansa, kun Grundström puolusti turhan kovin ottein joukkuekaveri Elias Petterssonia. Tasavajaalla ehdittiin pelata vain yhdeksän sekunnin ajan, kun Anthony Cirellin veto b-pisteen kaarelta yllätti Hartin.

Kanadalla liekki päällä, Sandström piti pystyssä

Toisen erän alussa Kanadalla oli vaarallisempia paikkoja. Lopulta kotijoukkue siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon todellisella tahtomaalilla, kun Julien Gauthier survoi kiekon reppuun Felix Sandströmin luistimen ja maalitolpan välistä.

Maalin jälkeen Kanada myllytti tosissaan Ruotsin alueella. Vain Sandströmin huipputorjunnat pitivät Ruotsin mukana pelissä.

− Meidän menestyksemme tänään oli luistelu. Veimme sillä ruotsalaisilta ajan ja tilan pois, kommentoi Kanadan päävalmentaja Dominique Ducharme.

Ruotsi järjesti itselleen lisää vaikeuksia, kun Lucas Carlsson otti jäähyn Kanadan paineistaessa. Alivoiman aikana Ruotsi oli kuitenkin jälleen lähempänä maalintekoa. Grundström ajoi kiekon kanssa väkisin Kanada-maalille, mutta Hart piti maalinsa puhtaana.

Erän lopussa Ruotsi oli lähellä tulla tasoihin, kun ruotsalaispelaajan lerppu veto tippui Hartin hanskasta ja kiekko pyöri maaliviivalla. Kiekko ei ylittänyt kokonaan maaliviivaa, joten erätauolle siirryttiin Kanadan 3−2-johtoasemassa.

Kanada meni menojaan

Päätöserän alkua rikkoivat jäähyt. Kanada onnistui maalinteossa joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Joukkueen kapteeni Dylan Strome vei kanadalaiset kahden maalin karkumatkalle.

Ruotsin peli ei enää kolmannessa erässä kulkenut ja joukkue sai vain muutaman laukauksen lähtemään kohti maalivahti Hartia.

Reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria Ruotsi otti maalivahdin pois. Vain parikymmentä sekuntia tämän jälkeen Gauthier pääsi laukomaan kiekon tyhjään maaliin ja sinetöi Kanadalle 5−2-voiton.

Maalille vaihdettu Hart ei päästänyt ottelussa yhtäkään laukausta selkänsä taakse.

− Jos haluamme voittaa, tarvitsemme kaikkia. Hartilla oli tänään täydellinen ilta, hän teki todella hyvää työtä, Ducharme sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle