Haastattelu

Ruotsin kapteeni Liam Öhgren ei arvostanut Yhdysvaltojen lentosuukkotuuletuksia: "Mielestäni se oli epäkunnioittavaa"

6.1.2024 20:27
Ruotsin alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni Liam Öhgren ei pitänyt nuorten MM-finaalissa nähdyistä amerikkalaispelaajien provosoivista tuuletuksista.

Haastattelu

Jonathan Lekkerimäki ei pysty nauttimaan turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinnosta – "Olimme täällä voittamassa mestaruutta"

6.1.2024 13:13
Ruotsi joutui tyytymään alle 20-vuotiaiden MM-kotikisoissa hopeamitaliin. Yhdysvalloille loppuottelussa taipuneen Juniorkronornan suurin tähti Jonathan Lekkerimäki kertoi ottelun jälkeen, että henkilökohtaiset meriitit eivät merkkaa 19-vuotiaalle tappion kynnyksellä mitään.
Kuvakooste

Ruotsille nolo tappio kotiyleisön edessä – Yhdysvallat juhli maailmanmestaruutta

6.1.2024 6:42
Yhdysvallat voitti Ruotsin selkein 6–2-lukemin ja pääsi juhlimaan maailmanmestaruutta. Ottelu pysyi tasaisena kolmanteen erään asti, jolloin ruotsalaisten selkäranka katkesi hyvästä kannustuksesta huolimatta. Tunteet kuumenivat viimeisillä minuuteilla ja muutama pelaaja lähti katsomaan viimeistä puolta minuuttia kaukalon ulkopuolelle.
Raportti

Kotiyleisö ei saanut odottamaansa kruunua – Yhdysvallat eteni mestariksi häviämättä otteluakaan

5.1.2024 23:18
Yhdysvallat osoitti finaalissa sen, miksi se on edennyt turnauksessa voitosta voittoon. Vierasjoukkue kaatoi karvasta kalkkia ruotsalaisten niskaan iskemällä tehokkaasti paikoistaan ja viemällä kultamitalit mukaansa lukemin 6–2.
Artikkeli

Ruotsi on valmis kiillottamaan kruununsa yli vuosikymmenen tauon jälkeen

5.1.2024 11:00
Kisaisäntä Ruotsi on pientä kuprua lukuun ottamatta edennyt alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa voitosta voittoon. Edellinen ikäluokan mestaruus on peräti 12 vuoden takaa, mutta nyt Ruotsi on valmis kokemaan saman kuin Suomi kotikisoissaan vuonna 2016.
Haastattelu
Ilmiömäistä turnausta pelaava Theo Lindstein haluaa palauttaa Ruotsin kultakantaan 12 vuoden tauon jälkeen
4.1.2024 20:50
Ruotsi eteni alle 20-vuotiaiden MM-kisojen loppuotteluun torstaina kaatamalla Tšekin loppuunmyydyn kotiyleisön edessä lukemin 5–2. Yksi Juniorkronarnan suurista sankareista oli tehot 1+1 merkkauttanut Theo Lindstein.
Raportti
Ruotsi MM-finaaliin vahvan kolmannen erän ansiosta – Jonathan Lekkerimäki sankarina
4.1.2024 18:35
Ruotsi otti finaalipaikan vahvan kolmannen erän ansiosta. Ruotsin sankarina toimi Jonathan Lekkerimäki, joka iski kaksi maalia.
Artikkeli
U20 välieräennakko: Ruotsi haluaa kotiturnaukselleen kultaisen päätöksen, Nuorilla Leijonilla kova työ Yhdysvaltoja vastaan
4.1.2024 6:00
Alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen ratkaisuhetket ovat käsillä. Torstaina Göteborgissa mitellään välieräotteluiden muodossa siitä, ketkä pelaavat perjantain odotetussa finaalissa. Välieräparit ovat Ruotsi–Tšekki ja Yhdysvallat–Suomi.

Kuvakoosteet

Kuvat
MAAJOUKKUE | 6.1.2024 6:42
Yhdysvallat voitti Ruotsin selkein 6–2-lukemin ja pääsi juhlimaan maailmanmestaruutta.
Uutinen
Näin pelataan U20 MM-turnauksen välierävaiheessa – Suomi kohtaa Yhdysvallat ja kisaisäntä Ruotsi Tšekin
2.1.2024 23:32
Alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa pelataan seuraavaksi välieräottelut. Torstaina pääsystä finaaliin kamppailevat Ruotsi ja Tšekki sekä Suomi ja Yhdysvallat.
Raportti
Sveitsi oli lähellä todellista jättiyllätystä U20 MM-turnauksessa – Ruotsi jatkoon vasta jatkoaikamaalin turvin
2.1.2024 23:28
Ruotsin ja Sveitsin välisestä puolivälieräkamppailusta muodostui todellinen trilleri, kun Sveitsi kapusi kahden maalin takaa tasoihin. Sveitsi kesti alivoiman varsinaisen peliajan lopussa, mutta ei enää jatkoajalla, kun Axel Sandin-Pellikka löi Ruotsin jatkoon turnauksen ensimmäisellään.
Kuvakooste
Suomi teki sen mihin muut maat eivät olleet vielä pystyneet – ruotsalaiset kävivät kuumina ottelun lopussa
1.1.2024 11:20
Nuoret Leijonat voitti Ruotsin voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 5–4. Loppuunmyyty Scandinaviumin halli sai nauttia kiekkoviihdettä kerrakseen, kun maaleja tehtiin vuorotellen, eikä tunnetta puuttunut. Lopulta Suomen sankariksi nousi Jani Nyman.
Raportti
Suomi otti vapauttavan voiton Ruotsista – ratkaisu vasta voittomaalikilpailussa
31.12.2023 19:12
Suomi otti henkisesti ison voiton kisojen isäntämaa Ruotsista. Suomi ehti johtaa ottelua useampaan otteeseen, mutta joutui lopulta itse nousemaan uudelleen takaa ohi voittoon. Ottelu päättyi voittomaalikilpailun jälkeen Suomen 4–5-voittoon.
Uutinen
Nuoret Leijonat ei vaihda voittavaa kokoonpanoa − Latvian nollannut Noa Vali jatkaa Ruotsia vastaan tolppien välissä
31.12.2023 14:39
Nuoret Leijonat ei tee muutoksia kokoonpanoonsa ennen Ruotsi-ottelua, vaan jatkaa Latvia-ottelun voittaneella ryhmityksellä.
Kierrosraportti
U20 MM-kisat päiväraportti: Ruotsi nollasi sensaatiomaisesti Kanadan kärkikamppailussa, Tšekki laittoi yhdysvaltalaisnipun tiukille
29.12.2023 23:09
U20 MM-turnaus jatkui perjantaina neljän ottelun voimin. Suomi nollasi omassa kamppailussaan Latvian, ja saman tempun teki myös Ruotsi. Kotijoukkue kaatoi illan huippukamppailussa Kanadan, ja Hugo Hävelid pelasi jo turnauksen toisen nollapelinsä.
Haastattelu
Ruotsin luottopuolustaja Tom Willander odottaa huippukohtaamista Kanadaa ja seurakaveri Macklin Celebriniä vastaan
29.12.2023 11:00
Ruotsi on antanut uuden myrskyvaroituksen nuorten MM-kisoissa iskemällä Saksan verkkoon jopa viisi maalia. Ruotsin tähtipuolustaja Tom Willanderilla on katseensa jo perjantai-illan huippukohtaamisessa Kanadaa ja superlupaus Macklin Celebriniä vastaan.
Haastattelu
Saksan nollannut Melker Thelin näkee kilpailutilanteen Ruotsin maalilla terveenä: "Kumpikin meistä on valmiina jokaiseen otteluun"
29.12.2023 7:00
Puhtaalla pelillä nuorten MM-kotikisoissa jatkava Ruotsi kaatoi torstaina Saksan tylysti lukemin 5–0. Juniorkronarnan yhdeksi suurista sankareista nousi nollapelin ensimmäisessä ottelussaan torjunut 18-vuotias Melker Thelin.
U20 MM-kisat päiväraportti: Yhdysvallat takoi Sveitsin jäänrakoon, Ruotsin maali pysyi edelleen koskemattomana
28.12.2023 23:24
Nuorten MM-kisojen kolmantena pelipäivänä kamppailtiin kaksi ottelua. Yhdysvallat tarjosi alusta alkaen kylmää kyytiä Sveitsille, kun taas Ruotsi vasta päätöserässä repi selvän eron tulostaululla Saksaa vastaan.