Kuka puolustaisi Detroitia?

Detroit Red Wingsin ennätyksellinen kotivoittoputki on elettyä elämää. Joukkue höykytti toissapäivänä Minnesotaa, mutta hävisi nyt Chicago Blackhawksille 2–1 ja putosi jälleen divisioonansa kakkoseksi. Samalla lähetettiin lisää miehiä lääkärin pakeille.

Sekä Detroit Red Wings että Chicago Blackhawks ovat viime aikoina kärsineet avainpelaajiensa loukkaantumisista. Joukkueet ottivat yhteen Red Wingsien kotihallissa ilman kapteenejaan.

Patrick Sharp ratkaisi ottelun Chicagolle yhdessä kaimansa Kanen kanssa.

Ottelu ei alkanut Detroitin kannalta erityisen valoisasti. Kyle Quincey otti alussa jäähyn estämisestä ja tarjosi ylivoiman Chicagolle. Hieman yli minuutin pyörityksen jälkeen Patrick Sharpin siniviivalta lähtenyt laukaus upposi maalivahti Jimmy Howardin taakse.

Detroit tasoitti kolmen minuutin päästä tasakentällisin. Darren Helm pääsi luistelemaan vapaasti Chicagon alueella, mutta jätti paikan käyttämättä. Sen sijaan Helm syötti viivalla olevalle Niklas Kronwallille, jonka kova laukaus ohitti Ray Emeryn.

Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty, mutta Howardin viimeiset minuutit kylläkin. Detroitin maalivahti loukkasi itsensä ja poistui erän päätteeksi pysyvästi kentältä. Joukkueen tiedotteen mukaan mies potee alavartalovammaa. Howardin tilalle luisteli kakkosmaalivahti Joey MacDonald.

Ottelun viimeinen ja ratkaiseva maali tuli toisen erän loppuun, kun Marian Hossa pelasi kiekon verkon väärälle puolelle. Detroitin vähäiset puolustajat eivät saaneet pelivälinettä haltuunsa, vaan sen sai Sharp, joka syötti maalin eteen ehtineelle Patrick Kanelle, joka suti kiekon hieman onnekkaastikin MacDonaldin ohi.

Muita ratkaisuja ei pelin aikana nähty ja peli päättyi Chicagolle luvuin 2–1. Suomalaisille ei kertynyt ottelusta tehoja Valtteri Filppulan kolmesta ja Sami Lepistön yhdestä laukauksesta huolimatta.

Ykkösmaalivahdin poisjääminen on Detroitissa jo koettu juttu, sillä Howard oli aiemmin sivussa murtuneen sormen vuoksi. Varsinainen huoli Red Wingsille koituu puolustajista. Kokoonpanosta puuttuivat valmiiksi nilkkansa loukannut Nicklas Lindström ja ranteensa rikkonut Jonathan Ericsson. Chicago-peli kasvatti Detroitin potilaslistaa Jakub Kindlillä, joka kärsii tarkemmin määrittelemättömästä ylävartalovammasta.

– Onhan se haastavaa ja joskus vähän turhauttavaakin, kun et tiedä kenen kanssa tulet pelaamaan seuraavassa vaihdossa, kommentoi Detroitin tulokaspuolustaja Brendan Smith ottelun jälkeen.

Smithille ottelu oli kuudes NHL:ssä. Mies otti osaa myös ensimmäiseen liigatappeluunsa toisessa erässä. Toisen osapuolen roolissa nähtiin Chicagon Andrew Shaw.