Jukureille tukku uusia pelaajia

MESTIS / Uutinen
Mestis-mestaruuttaan puolustava Mikkelin Jukurit tiedotti seitsemästä uudesta sopimuksesta. Neljästä hankinnasta nimekkäimmät ovat hyökkääjä Tuomas Tikkanen ja puolustaja Lauri Kinos.

Tuomas Tikkanen pelasi viime kaudella Kiekko-Vantaassa. 26-vuotias laitahyökkääjä oli runkosarjassa vantaalaisten paras pistemies. Koko sarjan pistepörssissäkin 41 tehopistettä (15+26) riittivät kuudennelle sijalle. Kolmessa pudotuspelissä Tikkanen saalisti pisteet 1+1.

Korpilahdella syntynyt Tikkanen on Mestis-tasolle varsin kokenut pelimies. JYPin junioreista aikoinaan Etelä-Suomeen kotiutunut hyökkääjä on edustanut urallaan Kiekko-Vantaan lisäksi kyseisellä sarjatasolla myös Jokipoikia, Diskosta, Hermestä, Jää-Kotkia, Ahmoja ja Salamoita. Toissa kevään Tikkanen pelasi Ruotsissa AC Asplövenissä.

Myös kookas puolustaja Lauri Kinos, 25, on viettänyt melkoista kiekkokiertolaisen elämää. Jyväskyläläislähtöinen Kinos on pelannut viime kaudet lähinnä Italiassa. SM-liigakokemusta Kinoksella on JYPistä ja molemmista tamperelaisseuroista yhteensä 59 ottelun verran.

St.Louis Bluesin kesällä 2000 varaama Kinos pelasi kaudet 1999-2003 Pohjois-Amerikassa, enimmäkseen jukurivalmentaja Reijo Ruotsalaisellekin tutussa ECHL-sarjassa. AHL:n Worcester IceCatsissa Kinos on pelannut kaikkiaan 21 ottelua.

Nuoria Jyväskylästä ja omasta takaa

Uusia pelaajia jukuripaidassa ovat myös JYPin Suomen mestaruuden voittaneesta A-juniorijoukkueesta siirtyvät 21-vuotiaat, hyökkääjä Turo Asplund ja puolustaja Eero Hyvärinen. Molemmat iskivät runkosarjassa 26 tehopistettä: Asplund 31 ottelussaan 7+19 ja kolme peliä enemmän pelannut Hyvärinen 10+16.

Hyvärinen oli koko runkosarjan tehokkain puolustaja. Hänellä on tilillään kahdelta viime kaudelta myös 21 liigaottelua. Viime kevään nuorten pudotuspeleissä Asplund oli koko joukon tehokkain, ladottuaan 10 ottelussa pisteet 7+6. Paljon pekkaa pahemmaksi kultajahdissa ei jäänyt Hyvärinenkään (5+3).

Jukurit on solminut myös kolme jatkosopimusta. Sarvipaidan pukevat jatkossakin ylleen hyökkääjät Tero Kettunen, Anssi Laitinen ja Taneli Hiltunen. 24-vuotias Kettunen pelasi viime kaudella Mestiksen runkosarjassa 23 ottelua, joissa teki yhden ja syötti kolme maalia. Laitinen, 19, oli joukkueen kokoonpanossa 13 ottelussa, joista saalisti yhden syöttöpisteen. Vasta 17-vuotias Hiltunen puolestaan nousi nyt ensimmäistä kertaa edustusrinkiin.

Jukureilla on nyt kasassa 20 pelaajasopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle