Joni Puurula TPS:n maalille

LIIGA / Uutinen
Turun Palloseura täydentää maalivahtiosastoaan Joni Puurulalla. Venäjältä paluun liigajäille tekevän Puurulan sopimus kattaa kuluvan kauden.

Turun Palloseura on täydentänyt maalivahtiosastoaan hankkimalla joukkueeseensa Joni Puurulan. TPS on koko alkukauden hakenut lisävoimaa Tuomo Karjalaisen rinnalle. Maanantaina allekirjoitettu sopimus on yksivuotinen.

Viime kaudella Puurula pelasi Venäjän Superliigassa Ufa Salavat Julajevin joukkueessa, mutta siirtyi täksi kaudeksi maan toiseksi ylimmälle sarjatasolle Amur Tigersin ryhmään. Pesti kesti vain 10 viikkoa, koska seuralla oli vaikeuksia vastata velvoitteistaan.

- Seuralla ei ollut resursseja pitää minua joukkueessaan. Halusin itse purkaa sopimuksen, ja kun kuulin TPS:n kiinnostuksesta päätös oli helppo tehdä, Puurula kertoo TPS:n tiedotteessa.

23-vuotias Puurula on pelannut SM-liigassa 156 runkosarjaottelua ja 29 pudotuspeliä HPK:n paidassa. HPK-vuosilta tilillä on kaksi pronssia. Hän on Montreal Canadiensin 8. kierroksen varaus vuodelta 2000.

Puurula liittyy TPS:n harjoitusvahvuuteen välittömästi. Varsinainen sopimus astuu voimaan, kun TPS saa miehen pelaajaoikeudet venäläisseuralta.

Palloseura edelleen markkinoilla

TPS:n toimitusjohtaja Jouko Narvanmaa kertoo seuran etsineen uutta miestä maalinsuulle koko alkusyksyn.

- Kyllä tässä jonkin aikaa on katsottu, muutama viikko meni tämän kuvion kanssa, kun Puurulalla oli venäläisseuran kanssa kuitenkin sopimusvelvoitteita ja agentti selvitteli niitä kuvioita, Narvanmaa kertaa viime viikkojen tapahtumia.

TPS:n joukkue ei vielä ole valmis, vaan seura hakee niukkaväkiseen puolustuskalustoonsa edelleen täydennystä.

- Haku on ollut koko ajan päällä, vaikka katsomossa varmaan ollaan eri mieltä. Pakkia haetaan, toivotaan asian ratkeavan nopeasti. Mutta kärsivällinen tässä pitää olla, Narvanmaa summaa jatkosuunnitelmansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle