Jaako Niskavaara vahvistamaan JYP:n alakertaa

LIIGA / Uutinen
Viime kaudet Itävallassa pelannut 28-vuotias puolustaja Jaako Niskavaara on tehnyt sopimuksen JYP:n kanssa.

Oululaislähtöinen Niskavaara on pelannut Lukossa, Tapparassa, TPS:ssä ja Pelicansissa yhteensä 96 liigaottelua. Lisäksi hän on 1. divisioonassa edustanut Kiekko-67:aa ja Kärppiä. Kaksi edellistä kautta mies on pelannut Itävallassa, ensin Klagenfurtin joukkueessa ja päättyneellä kaudella EC Salzburgin riveissä, jossa 37 runkosarjaottelussa syntyivät tehot 7+14.

- Jaako Niskavaara on monelle unohdettu lupaus, jolla aikanaan jäi korkeista odotuksista huolimatta liigaan murtautuminen tekemättä. Hänellä on kuitenkin kaikki ominaisuudet, joita hyökkäävältä puolustajalta kaivataan: hyvä liike, hyvät syötöt ja kova laukaus. Vahvatekoisena jässikkänä hän pärjää myös puolustuspään kamppailuissa, uusinta vahvistustaan kommentoi JYP-luotsi Matti Alatalo.

- Kyllä silloin kävi pää katossa, kun Alatalo soitti. Liigaan on todella mukava palata. Täällä tuskin tulee sellaisia yllätyksiä tuomaritoiminnan tai vastapelaajien kyseenalaisten kommervenkkien takia kuin ulkomailla. Viimeisestä liigakaudesta 2002–03 Pelicansissa jäi myös jonkin verran hampaankoloon. Joukkue pelasi huonosti, eikä kausi ollut henkilökohtaisestikaan mikään menestys. Nyt on onneksi uusi paikka näyttää, puolustaja itse mietiskeli.

» Lähetä palautetta toimitukselle