Ivan Majesky vahvistaa Kärppiä

LIIGA / Uutinen
SM-liigakauden kotivoitolla HPK:ta vastaan aloittanut Kärpät vahvistuu heti kauden alussa, sillä seura julkisti ottelun jälkeen tehneensä kuukauden mittaisen sopimuksen isokokoisen puolustajan Ivan Majeskyn kanssa.

Kärpät vahvistaa puolustustaan seuraavan kuukauden ajan 30-vuotiaalla slovakkipuolustaja Ivan Majeskyllä. Majesky pelaa varmuudella Kärppien paidassa ensi tiistain kotiottelussa SaiPaa vastaan, mutta mahdollisesti jo perjantaina vierasottelussa Jokereita vastaan.

196-senttinen ja 103-kiloinen Majesky muistetaan myös SM-liigasta, sillä mies kiekkoili Tampereen Ilveksessä kausilla 2000-2002, joiden jälkeen hän siirtyi NHL-jäille.

NHL:ssä Majesky on pelannut yli 200 ottelua Florida Panthersin, Atlanta Trashersin sekä Washington Capitalsin riveissä. Viime kaudella tilille kertyi Washingtonin paidassa 57 runkosarjaottelua, joissa syntyi tehot 1+8=9. Isosta koostaan huolimatta slovakki liikkuu hyvin ja hänen vahvuutensa ovat maalinedustan siivoamisessa.

Majesky on esiintynyt 2000-luvulla myös Slovakian maajoukkuepaidassa sekä olympialaisissa että MM-kisoissa.

- Majesky on todella kovanluokan puolustaja, joka tulee pelaamaan seuraavan kuukauden ajan Kärpissä. Hän on pelannut uransa aikana muun muassa kolme hienoa kautta NHL:ssä, Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno totesi.

- Halusimme rauhoittaa pakkitilanteemme ja kuntouttaa Oskari Korpikarin rauhassa. Seurajohdon hyvien suhteiden ansiosta saimme hankittua Majeskyn. Loukkaantumiset säikäyttivät sen verran, että huomasimme konkreettisesti tarvitsevamme puolustajan, Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen kommentoi.

Majesky pelaa Kärpissä varmuudella vain kuukauden ajan, sillä sen jälkeen Floridan Panthersin vuoden 2001 ensimmäisen kierroksen varaus suuntaa uusiin maisemiin.

- Odotin NHL-sopimusta agentin kanssa, mutta päätin sitten kuitenkin jäädä Eurooppaan tämän kauden ajaksi. Kärpät on hyvä ja kovaa luisteleva joukkue, joten odotan innolla pelaamista. Agentin kanssa teemme sitten töitä sen suhteen, minne suuntaan kuukauden jälkeen, Majesky kertoi.

Kärpät aloitti liigakautensa voitokkaasti, kun hallitseva Suomen mestari HPK kaatui Raksilassa maalein 5-1.

» Lähetä palautetta toimitukselle