TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Curt Lindström Jokerien päävalmentajaksi

LIIGA / Uutinen
Jokerit on vapauttanut päävalmentaja Waltteri Immosen ja tämän apuna toimineet Jouko Lukkarilan ja Vesa Surenkinin tehtävistään. Immosen korvaa ruotsalainen veteraanivalmentaja Curt Lindström. Myös Mikko Rämö siirtyy Jokereiden kokoonpanoon.

Jokerit tiedotti maanantaina vaihtaneensa odotetusti valmennusjohtonsa. Uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Curt Lindström. Penkin taakse hyppää myös toimitusjohtaja Matti Virmanen, joka toimii Lindströmin kakkosvalmentajana.

taustaa

Katsaus Jokerien katastrofin anatomiaan
[lue lisää]Lindström jättää paineet muille
[lue lisää]Virmasta ei tarvinnut pakottaa kakkosvalmentajaksi
[lue lisää]

- Lindström oli mielestäni paras vaihtoehto valmentajaksi. Kävimme läpi kaikki vaihtoehdot, jotka olivat vapaina ja otimme vain yhteen yhteyttä, totesi Jokeripomo Hjallis Harkimo.

Lindström, 64, on valmentanut huipulla jo kaksi vuosikymmentä. Suomalaisille hän on tuttu ennen kaikkea maajoukkueen päävalmentajana. Lindströmin päävalmentaja-aikana vuosina 1993-97 Suomi voitti olympiapronssia, MM-hopeaa ja MM-kultaa. Ruotsin maajoukkueen kanssa Lindström on ykkös- tai kakkosvalmentajan tehtävissä voittanut MM–kultaa ja -hopeaa sekä olympiapronssia. Lindström on valmentanut myös Latvian maajoukkuetta.

Vuosi sitten Lindström nimitettiin Tampereen Ilveksen päävalmentajaksi kesken syyskauden Vaclav Sykoran erottua. Ilves sijoittui Lindströmin johdolla runkosarjassa seitsemänneksi ja putosi sittemmin puolivälierissä juuri Jokereille.

- Olen nähnyt yhden pelin televisiossa ja olen seurannut tuloksia. Aloitan nollapisteestä, kertoi Lindström ensitunnelmiaan.

- Joukkue tietää osaavansa pelata, meidän pitää vain edetä askel kerrallaan. Ei siihen ole taikatemppuja, tarvitaan tervettä järkeä, "Curre" listasi peruslääkkeensä Jokerien kriisin ratkaisemiseksi.

Toimitusjohtajan pallilta vaihtoaitioon jalkautuva Virmanen haluaa omalla esimerkillään osoittaa kantavansa myös vastuuta yhteisestä projektista.

- Tämä on minulle iso haaste. En olisi lähtenyt hommaan ellen uskoisi tähän joukkueeseen. Tämä on pelaajillekin merkki, että olen valmis laittamaan tulen oman perseeni alle.

Immonen muihin tehtäviin

Waltteri Immosen päävalmentajaura jäi ainakin toistaiseksi 20 ottelun mittaiseksi. Seurajohto vakuutteli luottamustaan Immoseen pitkin syksyä, mutta lopulta torstain 8-4 -vierastappio KalPalle sinetöi valmennuskolmikon kohtalon.

Jokerit on juuttunut sarjassa peräpäähän, vaikka joukkuetta on vahvistettu pitkin syksyä kovan luokan pelaajilla. Alkukauden aikana Jokerit on voittanut varsinaisella peliajalla vain viidesti ja hävinnyt 11 kertaa. Joukkue on tehnyt 52 maalia ja päästänyt peräti 72.

Immonen nimitettiin Jokerien päävalmentajaksi viime helmikuussa, kun Hannu Jortikka ilmoitti jättävänsä seuran kauden päätyttyä henkilökohtaisiin syihin vedoten. Jokeri-ikoni Immonen edusti seuraa koko pelaajauransa.

Kaudesta 1999-2000 lähtien hän toimi joukkueen taustalla, ensin joukkueenjohtajana ja myöhemmin apuvalmentajana. Immonen jatkaa Jokereissa urheilutoimenjohtajana ja aloittaa tehtävässä kahden viikon kuluttua.

Sen sijaan Immosen itsensä valitseman apuvalmentajan Jouko Lukkarilan toimenkuvaa mietitään, myöhemmin mukaan tullut Vesa Surenkin puolestaan siirtyy seuran valmennuspäälliköksi.

Pelaajarintamalla Jokerien ykkösmaalivahdiksi alkusyksystä palkattu Karl Goehring saa seuraa, kun joukkueen maalivahtiosastoa täydentämään saapuu Venäjällä Vitjaz Podolskin joukkueessa pelannut Mikko Rämö. Ennen Venäjälle siirtymistä Rämö pelasi SM-liigaa Lahden Pelicansin ja HPK:n riveissä.

- Tämä maalivahti-show jatkuu tässä mahdollisesti hyvinkin pian, totesi toimitusjohtaja Virmanen viitaten Goehringin mahdollisiin lähtöpasseihin.

Muilta osin joukkueen tilannetta pyritään jo tasoittamaan.

- Yritetään rauhoittaa tilanne, että pelaajille saadaan turvallisuudentunne. Se ei tätä laivaa käännä, että joka viikko tulee koppiin uusia pelaajia, muistutti Virmanen.

Jokerit pelaa SM-liigassa seuraavan kerran kuluvan kuun 17. päivä, jolloin vuorossa on paikallisottelu HIFK:n kotihallissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle