Lappeenrannan kaupunki tuskin maksaa uutta jäähallia – Kisapuiston peruskorjaus lämmiteltiin taas vaihtoehdoksi

LIIGA / Uutinen
Tuoreimman käänteen myötä tässä kiinteistössä pelataan mahdollisesti Liigaa vielä vuoden 2022 jälkeenkin.
Kuva © Mikko Lieri
Uuden jäähallin korkeita rakentamiskustannuksia säikähtänyt Lappeenrannan kaupunginvaltuusto on halukas nostamaan Kisapuiston peruskorjaamisen takaisin vaihtoehtojen joukkoon.

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto päätti maanantain kokouksessaan, että kaupunkiin suunnitellulle uudelle jäähallille lähdetään hakemaan ulkopuolista rahoittajaa. Asia uskottiin kaupungin toimitilatoimikunnalle, joka palkkaa työnsä tueksi rahoituskonsultin.

Valtuustossa jo taannoin poissuljettu vaihtoehto, jossa Kisapuiston edustushalli peruskorjattaisiin, nousi valtuutettujen puheissa uudelleen pöydälle. Valtuusto säikkyi maanantaina uuden areenan suurta hintalappua ja tahtoo tarkastella uuden hankkeen rinnalla Kisapuiston peruskorjaamisen mielekkyyttä. 

Kisapuiston katon kuntoa kartoitettaessa tehdyn arvion mukaan koko päähallin peruskorjaus maksaisi 9,3 miljoonaa, ja sen myötä hallille laskettiin saatavan kymmenen lisävuotta. Kiireellisimpiä korjaustoimenpiteet ovat juuri hallin katon kannalta, sillä sen kestävyys ei täytä tuoreen lainsäädännön vaatimuksia. Katto on tänä syksynä vuotanut sadevettä jäälle.

Uuden pääjäähallin kustannusten on arvioitu asettuvan sijaintivaihtoehdosta riippuen 40–50 miljoonan euron väliin.

Kisapuiston pääkäyttäjä on Liiga-seura SaiPa ja sen juniorit.

» Lähetä palautetta toimitukselle