Jukureiden miehistöön kuusi uutta kasvoa - konkarihyökkääjä Löfman siirtyy Mikkeliin

LIIGA / Uutinen
Anssi Löfman suuntaa Jukurien riveihin.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Mikkelin Jukurit aloitti tulevan kauden joukkueensa rakentamisen kuudella uudella pelaajasopimuksella. Joukkueeseen liittyy muun muassa kokenut Anssi Löfman.

Jukurit julkisti ensi kauden joukkueensa ensimmäiset uudet palaset. Mikkeliläisryhmään liittyvät puolustaja Atte Mäkinen sekä hyökkääjät Mikael Saha, Kristian Afanasjev, Otto Mäkinen, Anssi Löfman ja Teemu Pulkkinen.

Joukon nimekkäin peluri on kasvattajaseurassaan SaiPassa kaksi edelliskautta kiekkoillut Anssi Löfman. Urallaan yhteensä lähes 600 liigaottelua pelannut Löfman teki viime kaudella 48 ottelussa tehot 8+16. SaiPan lisäksi 32-vuotias hyökkääjä on edustanut Liigassa aiemmin JYPiä.

− Todella innostuneena tartuin mahdollisuuteen pelata Jukureissa, sillä on mielenkiintoista päästä näkemään kokonaan uusi seura ja joukkue. Uskon tuovani mukanani tasaisuutta ja tukea siihen, että joukkue pelaa yhtenäisesti, Löfman kommentoi.

Pulkkinen on pelannut viimeiset viisi kautta Pohjois-Amerikassa juniori ja- yliopistosarjoissa. Neljä edelliskautta kuluivat Nebraska-Omahan yliopistojoukkueessa, jossa hän iski päättyneellä kaudella 33 ottelussa tehot 7+11. EPS-kasvatti voitti juniorivuosinaan Bluesissa muun muassa Suomen mestaruuden A-nuorissa.

− Olemme seuranneet Teemun pelaajana kehittymistä mielenkiinnolla. Hänellä on vahva ja monipuolinen pelaajatausta, jonka päälle voi rakentaa menestyksekästä Liiga-uraa. Juniorivuosien maali- ja pisteruisku on pystynyt kehittymään kokonaisvaltaisena kahden suunnan pelaajana NCAA:ssa isoin harppauksin. Jukureilla ja pelaajalla itsellään on isot odotukset tulevasta, kertoi Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtari.

Puolustuspäätä täydentämään saapunut Mäkinen siirtyy Mikkeliin puolestaan Ranskan pääsarjajoukkue Rouenista, jossa pelasi kaksi edelliskautta. Tamperelaislähtöisellä puolustajalla on myös yli 200 liigaottelun kokemus Tapparan ja Lukon miehistöistä.

Saha, Mäkinen ja Afanasjev kiekkoilivat viime kauden puolestaan Mestiksessä. Mäkinen edusti Kooveeta, Saha Kiekko-Vantaata ja Afanasajev loppukaudesta IPK:ta. Venäjän ja Meksikon passit omistava Afanasajev pelasi alkukauden Venäjän VHL-liigaa Dinamo Pietarissa ja häneltä löytyy taustaa Pohjois-Amerikasta QMJHL-juniorisarjasta.

Sopimuksista Löfmanin ja Pulkkisen pahvit ovat kaksivuotisen. Sahan ja Otto Mäkisen kontrahdit ovat puolestaan 2+1-vuotiset. Afanasjevin sekä Atte Mäkisen sopimukset ovat mallia 1+1.

Mikkeliläisseura kertoi myös, että se ei käytä puolustaja Mikko Kuukan ja hyökkääjä Julius Rantaeskolan sopimuksissa olleita optioita ensi kaudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle