Olli Jokisen mukaantulo toi Otto Mäkiselle ryhtiä: "Tavoite on ulkomailla pelaaminen"

LIIGA / Haastattelu
Otto Mäkinen pelaa neljättä kauttaan Jukureissa.
Pelicans voitti Jukurit keskiviikkona lukemin 5–3 ja nousi sarvipäiden ohi runkosarjan kolmannelle paikalle. Jukurien Otto Mäkinen näki pelissä parannusta viime otteluihin, mutta oli pettynyt puolustuspelin laatuun.

Viiden ottelun tappioputkessa seilaava Jukurit oli ottavana osapuolena Lahden keskiviikkoillassa. Olli Jokisen suojatit pystyivät luomaan ison määrän maalipaikkoja niin tasakentällisin kuin erikoistilanteissa, mutta vastavuoroisesti puolustusvalmius petti ajoittain ja Pelicans pääsi vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

Jukurit-hyökkääjä Otto Mäkinen, 25, toivookin joukkueelta jatkossa parempaa puolustamista.

– Vähän paremmin pelasimme kuin pari viime viikkoa, mutta ei se riittävän hyvää ollut vieläkään. Vähän jää vajaaksi tuo meidän puolustamisemme. Liian helpolla tulee maaleja omiin. Pitää ottaa ne hyvät asiat mukaan ja tiivistää vähän sitä puolustuspäätä, niin tulee hyvä taas.

Pisteiden tärkeys huokui kaukalon tapahtumista, sillä avauserästä lähtien taistelupareja syntyi useampi, minkä johdosta suukopua ja tökkimistä riitti puolin ja toisin.

– Oli kyllä tunnetta ja hyvää kamppailua. Itse tykkäsin, oli vähän sellaista kevään meininkiä.

Luistelu ja kamppailupelaaminen vahvuuksina

Jokinen vaati Mikkelissä kuvatussa Red Bull Läpimurto -jaksossa pelaajien suorittavan minimivaatimuksena kaksi riistoa, kaksi taklausta, yhden laukausyrityksen tai yhden blokin.

Tähän liittyen Mäkinen totesi, että henkilökohtaisella tasolla suoritusten täyttymistä ei varsinaisesti käydä läpi, vaan kyse on enemmän yleisellä tasolla puhumisesta.

– Kyllä sitten saa kuulla, jos ei täyty, mutta ei niitä oikeastaan meille ikinä kerrota.

Jokinen on myös maininnut Jatkoajan haastattelussa, että Jukureilla jokainen harjoitus on kovempi kuin itse ottelu. Tästä huolimatta Mäkisen mukaan otteluihin joutuu silti lataamaan kovemmin.

– On se peli eri juttu, kun ei ikinä tiedä mitä vastustajalta tulee. Treeneissä kuitenkin tietää ne omat äijät, kyllä peleihin joutuu lataamaan enemmän.

Neljättä kauttaan Jukureissa pelaava Mäkinen on ottanut kyseisellä ajanjaksolla isoja harppauksia eteenpäin ja erityisesti Jokisen mukaantulo on tuonu ryhtiä Jukurit-hyökkääjään.

– Kokonaisvaltainen peli on mennyt eteenpäin. Olin vähän sellainen veltto aikanaan, mutta nykyään luistelu ja kamppailupeli ovat omia vahvuuksiani. Ollin tulo on varmasti siihen auttanut tosi paljon. Se on ollut ehkä se isoin oppi täällä.

Keskushyökkääjä tuli Jukureihin kaudella 2020–21 pelattuaan edellisen kauden piste per peli -tahdilla Mestiksessä KOOVEEn riveissä. Nyt tähtäin on Liigassa kehittymisessä, mutta ulkomailla pelaaminen kiinnostaa.

– Totta kai siihen on vielä paljon matkaa, mutta tehdään töitä ja koitetaan elää hetkessä. Kyllä sellainen pitkän kaavan tähtäin olisi ulkomailla jossain kohtaa pelata. Mutta ensiksi pitäisi Liigassa päästä ihan sinne huipputasolle. Se on lähellä, mutta vielä tarvitsee pari napsua parantaa. Ollaan oikealla tiellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle