IPK:lle seitsemän sopimusta − syövän selättänyt entinen huippulupaus Oliver Felixson tavoittelemaan pelipaikkaa

MESTIS / Uutinen
Iisalmelaisten maalia tilkitsee tulevalla kaudella Henrik Tikkanen.
Kuva © Timo Savela

IPK vahvistuu merkittävästi harjoituskauden kynnyksellä. Seura tiedotti seitsemästä uudesta sopimuksesta, joista neljää tarkastellaan koeajan kautta. 

Suorat sopimukset lätkäistiin maalivahdeille Henrik Tikkaselle ja Teemu Kettuselle, jotka muodostavat tulevalla kaudelle karhupaitojen maalivahtitandemin. Heidän pelipaikkojaan tulee tähystämään Kooveen A-junioreista Samu Pakarinen koeaikasopimuksella.

Oletettavasti ykkösmaalivahtina aloittava Tikkanen edusti viime kaudella HIFK:n A-junioreita torjuen 39 ottelussa. IPK uskoo peräti 203 senttimetriä pitkällä veräjänvartijalla olevan potentiaalia aina maailman kovimpiin sarjoihin asti.

− Maalivahtina vahvuuksini kuuluu tietysti koko. Olenkin kuluvan kesän aikana jäällä harjoitellut, kuinka saan pituudestani kaiken mahdollisen hyödyn irti. Uskon että jäällä nähdään astetta rauhallisempi versio minusta tulevalla kaudella, kertoo Tikkanen itsestään.

Puolustusosastolle Peli-Karhut saavat mielenkiintoisen nimen, kun entinen juniorimaajoukkueiden vakiokasvo Oliver Felixson tulee hakemaan paikkaa koeajalta. Felixsonille viime kaudet ovat olleet rankkoja sairauden vuoksi. Pelaamatta on jäänyt viimeisen kolmen kauden sisään kaksi kokonaista sesonkia. 

− Arvostamme hänen sinnikkyyttä ja paloa lajia kohtaan, joten haluamme tarjota hänelle paikan mitata itseään. Nuorella miehellä on paljon potentiaalia jääkiekkoilijana, mutta sairastuminen on luonnollisesti haitannut ammattilaiseksi kehittymistä, kommentoi Ylisipola Felixsonia.

Myös sairauden kanssa paininut Panu Passiniemi jatkaa kotikaupungissaan tulevalla kaudella. Nuoren puolustajan viime kausi jäi kokonaan pelittömäksi.

− Hieno fiilis päästä taas joukkueen mukaan ja ylipäätään kiekkoilemaan. Tärkeintä on, että olen nyt terve ja saan jatkaa normaalia elämää. Toivottavasti ei tarvitse enää palata viime syksyn tapahtumiin, kommentoi Passiniemi.

Koeajalla sopimusta hakevat myös Kimmo Timosen poika Samuel Timonen sekä viimeisellä kahdella kaudella Kanadan junioriliiga WHL:ää pelannut tsekkihyökkääjä Michal Kvasnica. Takatukkamaan kasvatilla löytyy peräti 161 peliä Tsekin juniorimaajoukkueista.

− Michal on erittäin mielenkiintoinen pelaaja, joka nimenomaan halusi Suomeen. Hän on fyysinen hyökkääjä, jonka laukaus lähtee erittäin terävästi. Hän pystyy tekemään pisteitä ja on pelannut kahdella edelliskaudella erittäin vauhdikasta Kanadan juniorisarjaa. Olemme saaneet hänestä paljon positiivista infoa, eikä maajoukkueen kapteenistossa toimiminen ole koskaan sattumaa. Uskomme, että hänestä tulee olemaan meille paljon iloa, Ylisipola hehkuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle