IPK:n puolustaja Panu Passiniemi, 20, sairastui syöpään ja aloittaa pelaamista rajoittavat hoidot − "Seuraava puoli vuotta tulee olemaan hyvin raskas"

MESTIS / Uutinen
Nuori IPK-pelaaja sairastui syöpään ja sai onneksi nopeasti hoitoa.
IPK:n 20-vuotias puolustaja Panu Passiniemi sai kauden kynnyksellä kuulla sairastavansa imusolmukesyöpää. Diagnoosin jälkeen jääkiekko jäi taka-alalle ja nuori mies alkoi saada syöpään hoitoa.

Mestis-seura IPK julkaisi verkkosivuillaan artikkelin, jossa kerrotaan puolustaja Panu Passiniemen sairastuneen imusolmukesyöpään kauden alkumetreillä. Kasvaimen poiston jälkeen kului muutama viikko ennen lopullisen diagnoosin tuloa.

− Kyllähän se tietysti aluksi aika suuri shokki oli. Olen kuitenkin vasta 20 vuotta vanha ja hyvässä kunnossa, niin miten minulla voisi syöpä olla, Passiniemi pohtii jutussa.

Jäähallilla puolustaja käy säännöllisesti ja hän on saanut tilanteeseensa paljon tukea.

− Hienoa, että jätkät ovat kyselleet ja paljon, koska itse tykkään puhua. Halusin olla alusta asti avoin joukkueelle asiasta, koska itseäni asiasta puhuminen auttaa ja saan siitä voimia. Haluan pitää kiinni asioista, jotka saavat minut iloiseksi nauramaan.

Passiniemi aloittaa sytostaattihoitojakson lokakuun lopussa.

− Seuraava puoli vuotta tulee olemaan hyvin raskas, mutta sen jälkeen miehen pitäisi olla taas täysin terve. Jos ja kun käyn hallilla pelejä katsomassa, niin toivon että ihmiset tulevat rohkeasti puhumaan, jos on kysyttävää. Aina saa tulla vetämään hihasta, 20-vuotias Passiniemi kehottaa lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle