HPK:n Kim Saariselle onnistunut debyytti Liigassa − ikäluokkansa eurooppalaisten kärkinimi kesän 2024 varaustilaisuudessa

LIIGA / Uutinen
Saarinen on esiintynyt myös Pikkuleijonissa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

HPK:n lauantainen voitto JYPistä tarjosi paikalliselle Liiga-yleisölle myös ensipuraisun Kim Saarisen pelaamisesta miesten tasolla. Nuori maalivahtilupaus keräsi 27 torjuntaa, kun kotijoukkue voitti ottelunsa 4−2.

193-senttinen Saarinen on NHL:n lupausrankingin Euroopan maalivahtien ykkösenä kesän 2024 varaustilaisuutta silmälläpitäen. Se ei yksinään takaa varausta, mutta etenkin isokokoisen maalivahdin kohdalla valintaa viimeistään varaustilaisuuden jälkimmäisellä puoliskolla pidetään todennäköisenä. Maalivahdin vahvuuksia ovat iso koko yhdistettynä nopeisiin jalkoihin ja kokonaisliikkuvuuteen.

Saarinen oli hyvässä vireessä ottelun alusta loppuun, ja hän onnistui peittämään useita maalinedustalle tulleita tilanteita rauhallisen eleettömästi. Kolmannessa erässä pistepörssin kärkinimi Jerry Turkulainen pääsi läpiajoon, mutta Saarinen veti tilanteessa pidemmän korren. Maaliodottamaan nähden Saarinen pääsi noin puoli maalia plussan puolelle.

– Onhan se ihan mahtava fiilis, että pääsi heti ekan pelin jälkeen huudattamaan faneja, hehkutti Saarinen ottelun jälkeen MTV Katsomon lähetyksessä.

– Vauhdikas peli, ja tilanteita tuli molempiin päihin. Pelasimme koko joukkue hyvin. Vähän enemmän intoa kuin jännitystä. Sai pelata ihan kunnolla ekan erän jälkeen, sanoi Saarinen.

Myös Saarisen 19-vuotias isoveli Kaj Saarinen ehti esiintyä edustuksen paidassa kahdessa ottelussa aiemmin tällä kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle