Estääkö korona Liigan pudotuspelit? – Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi

LIIGA / Uutinen
Seuraavat Liiga-ottelut pelataan ilman yleisöä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Liigan runkosarja pelataan loppuun saakka, mutta ilman yleisöä. Asiasta kertoo Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen. Päätös johtuu Suomen hallituksen tänään julkaisemasta kiellosta yli 500 henkilön yleisötapahtumille.

Liigan pudotuspelien on määrä alkaa ensi viikolla. Niiden osalta vaihtoehtoina ovat Hiltusen mukaan ilman yleisöä pelaaminen tai kokonaan pelaamatta jättäminen. Vaihtoehdoista valitseva taho on osakaskokous, jonka Liiga järjestää puhelinkokouksena viikonlopun aikana. Osakaskokoukseen osallistuvat kaikki Jääkiekon SM-liiga Oy:n osakkaat eli Liiga-seurat.

– Tämä on tietysti erittäin ikävä tilanne, mutta totta kai meidän on ajateltava terveyttä. Taloudellisesti tietysti Liigalla ja seuroille raskas isku. Tilanne on poikkeuksellinen, Hiltunen kommentoi.

Ilman yleisöä pelattavissa otteluissa läsnä olevat ihmiset ovat pelaajat, valmentajat, huoltajat, tuomarit, toimitsijat, lääkintähenkilökunta, huoltohenkilökunta ja seurojen sekä Liigan henkilökuntaa. Hiltunen sanoo, että kaiketi olisi teoriassa mahdollista pelata otteluja alle 500 hengen yleisöillä, mutta toisaalta jo Liiga-ottelun järjestämiseenkin vaaditaan osallistujia ja henkilökuntaa siinä määrin, ettei ajatus ole realistinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle