NHL:n palkkakattoon roima korotus kaudelle 2024–25

NHL / Uutinen
Gary Bettmanilla oli kerrottavanaan seuroille ja pelaajille mieluisia uutisia sarjan palkkakatosta. Arkistokuva.
Kuva © Jarno Hietanen
NHL:n palkkakatto nousee huomattavasti tulevalle kaudelle.

NHL:n palkkakatto kaudella 2024–25 on 88 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Se tarkoittaa 4,5 miljoonan dollarin korotusta tämän kauden lukemaan, joka on 83,5 miljoonaa dollaria. NHL ja sen pelaajayhdistys NHLPA tiedottivat palkkakaton noususta tulevalle kaudelle Stanley Cup -finaalien avauksen yhteydessä Sunrisessa, Floridassa.

Ensi kaudeksi tapahtuva palkkakaton nousu on poikkeuksellisen suuri, sillä edellisen kerran yhtä roima korotus on nähty kaudelle 2018–19. Tuolloin palkkakatto nousi kerralla 75 miljoonasta dollarista 79,5 miljoonaan dollariin.

Koronapandemia ja sen aiheuttamat talousvaikutukset johtivat palkkakaton jäädyttämiseen kolmen kauden ajaksi vuosina 2019–22. Sen jälkeen sitä on nostettu miljoonalla dollarilla viimeiset kaksi kautta nykyiseen 83,5 miljoonaan dollariin.

NHL:n komissaari Gary Bettman oli hyvillään nyt tehdystä korotuksesta. Samalla Bettman uskoo palkkakaton kasvavan tasaisesti myös tulevina vuosina.

– Tiedän GM:ien ja joukkueiden olevan innoissaan lisääntyneestä pelivarasta. Korotus tarkoittaa myös tulojen olevan niin vakaita kuin olemme kertoneet niiden olevan.

– Ottaen huomioon vuodet, jolloin palkkakatto ei noussut tai korotukset olivat pieniä, oli maksetut ylisuoritukset ja koronapandemian aikana kertynyt escrow-velka tarpeen tasata. Uskon palkkakaton jatkavan vakaata kasvuaan tästä eteenpäin, Bettman toteaa NHL:n uutisessa.

Liigan ja pelaajayhdistyksen välisen työehtosopimuksen mukaisesti pelaajat maksavat palkastaan tietyn prosenttimäärän niin kutsuttua escrow-maksua, jolla taataan jääkiekkoon liittyvien tulojen tasainen jakautuminen seurojen ja pelaajien välillä. Koronapandemian keskeyttämä kausi 2019–20 aiheutti pelaajille kollektiivisesti arviolta 1,5 miljardin dollarin edestä escrow-velkaa seurojen omistajien suuntaan.

Palkkakaton nousun yhteydessä tiedotettiin työehtosopimukseen kirjatun joukkuekohtaisen palkkalattian olevan ensi kaudella 65 miljoonaa dollaria.

» Lähetä palautetta toimitukselle