Uutta: Liigan ja Jokerien ulkopuolisen suomalaisen jääkiekkokauden päättyminen on lähellä – Esitetty Jääkiekkoliiton hallitukselle, ratkaisu tänä iltana

MESTIS, MAAJOUKKUE, Suomi-sarja, Muut Sarjat / Uutinen
Esimerkiksi Nuorten SM-liigan kausi on vaarassa päättyä saman tien.
Kuva © Timo Savela

Suomen jääkiekkoliiton hallitus kokoontuu tänä iltana ylimääräiseen kokoukseen, jossa se päättää liiton alaisten sarjojen kauden kohtalosta. Jatkoajan tietojen mukaan kokouksen esityslistalla on kaikkien sarjojen kauden lopettaminen tähän päivään. Esityksen realisoituminen edellyttää liittohallituksen päätöstä.

Tilanne on seurausta siitä, että maan hallitus julkisti tänään kiellon yli 500 katsojan yleisötapahtumille. Syynä on pyrkimys hidastaa koronaviruksen leviämistä. Kielto on voimassa vähintään toukokuun loppuun saakka. Jääkiekko-otteluja on luvallista pelata, mutta ilman yleisöä.

Jääkiekkoliiton alaisista sarjoista miesten Mestis tiedotti jo, että sen hallitus esittää yksimielisesti liittohallitukselle Mestis-kauden päättämistä. Esitys koskee myös Mestiksen ja Suomi-sarjan välisiä karsintoja. Muita liiton alaisia sarjoja ovat Naisten Liiga ja Nuorten SM-liiga sekä muut juniorisarjat.

Suomessa pelattavasta huippujääkiekosta Jokerit on tiedottanut jatkavansa KHL:n pudotuspelien kotiottelujaan ilman katsojia ja Liiga puolestaan pelaa ainakin runkosarjansa loppuun ilman yleisöä.

» Lähetä palautetta toimitukselle