Koronavirus päättää liigoja ympäri Eurooppaa – mikään pääsarja ei jatka toimintojaan enää normaalisti

LIIGA, KHL, Muut Sarjat, SHL / Uutinen
Liigassa pelataan jatkossa tyhjille katsomoille.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Koronaviruksen takia useat jääkiekkosarjat Euroopassa ovat ryhtyneet toimenpiteisiin taudin ehkäisemiseksi. Varsinkin Keski-Euroopassa useat sarjat ovat joko lopettaneet kautensa tai keskeyttäneet sen toistaiseksi ja sama kehitys on käynnistynyt Pohjois-Euroopassa.

Tiistaina Saksan ja Itävallan pääsarjat päättivät lopettaa kautensa. Päätösten myötä mikään joukkue ei voita mestaruuksia tällä kaudella kyseisissä sarjoissa. Eilen puolestaan Puolan, Norjan ja Slovakian pääsarjat päätettiin tämän kauden osalta. Ruotsissa tänään pelattava SHL:n runkosarjan viimeinen kierros pelataan ilman yleisöä, ja pudotuspelien alkua on lykätty maaliskuun 24. päivään.

Tällä hetkellä Euroopan suurista jääkiekkosarjoista Venäjän KHL ja Suomen Liiga jatkavat kauttaan, mutta yleisörajoitukset ovat astuneet jo voimaan Suomessa ja Venäjän pääkaupungissa Moskovassa.

Tänään Sveitsin liiga ilmoitti, että maaliskuun alusta lähtien keskeytetty kausi on peruttu. 

Tšekin Extraligassa pudotuspelit on keskeytetty maaliskuun 29. päivään asti. Runkosarjansa päätökseen saaneista sarjoista pudotuspelien alkua on lykätty Tanskassa ja Ranskassa.

Uutista päivitetty keskiviikkona kello 14.03: Lisätty tieto Norjan ja Slovakian liigojen päättämisestä.

Uutista päivitetty torstaina kello 15.30: Lisätty uusimmat muutokset.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
Kärpissä toinen koronatartunta – kolmetoista KalPa-pelaajaa karanteeniin
19.10.2020 16:10
Kärppien joukkueelle viikonloppuna tehdyissä koronavirustesteistä löytyi yksi tartunnan saanut pelaaja, joka oli kokoonpanossa perjantain KalPa-ottelussa.
Uutinen
Ilves edellyttää jatkossa maskin käyttöä kotiotteluissaan − "Kasvomaskeja on käytetty Hakametsässä hyvin jo ennen nykykäytäntöämmekin"
16.10.2020 15:50
Ilveksen kotiotteluiden maskipakko on voimassa toistaiseksi ja se perustuu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin suositukseen.
Uutinen
CHL-kausi on peruttu koronan takia − "Emme voi kontrolloida tätä pandemiaa ja meidän täytyy hyväksyä se"
13.10.2020 19:29
CHL-kausi on peruttu Euroopan koronatilanteen takia. Eurooppalaisten seurajoukkueiden epävirallisesta Euroopan mestaruudesta pyritään kamppailemaan jälleen kaudella 2021−22.

Lue myös