Koronavirus päättää liigoja ympäri Eurooppaa – mikään pääsarja ei jatka toimintojaan enää normaalisti

LIIGA, KHL, Muut Sarjat, SHL / Uutinen
Liigassa pelataan jatkossa tyhjille katsomoille.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Koronaviruksen takia useat jääkiekkosarjat Euroopassa ovat ryhtyneet toimenpiteisiin taudin ehkäisemiseksi. Varsinkin Keski-Euroopassa useat sarjat ovat joko lopettaneet kautensa tai keskeyttäneet sen toistaiseksi ja sama kehitys on käynnistynyt Pohjois-Euroopassa.

Tiistaina Saksan ja Itävallan pääsarjat päättivät lopettaa kautensa. Päätösten myötä mikään joukkue ei voita mestaruuksia tällä kaudella kyseisissä sarjoissa. Eilen puolestaan Puolan, Norjan ja Slovakian pääsarjat päätettiin tämän kauden osalta. Ruotsissa tänään pelattava SHL:n runkosarjan viimeinen kierros pelataan ilman yleisöä, ja pudotuspelien alkua on lykätty maaliskuun 24. päivään.

Tällä hetkellä Euroopan suurista jääkiekkosarjoista Venäjän KHL ja Suomen Liiga jatkavat kauttaan, mutta yleisörajoitukset ovat astuneet jo voimaan Suomessa ja Venäjän pääkaupungissa Moskovassa.

Tänään Sveitsin liiga ilmoitti, että maaliskuun alusta lähtien keskeytetty kausi on peruttu. 

Tšekin Extraligassa pudotuspelit on keskeytetty maaliskuun 29. päivään asti. Runkosarjansa päätökseen saaneista sarjoista pudotuspelien alkua on lykätty Tanskassa ja Ranskassa.

Uutista päivitetty keskiviikkona kello 14.03: Lisätty tieto Norjan ja Slovakian liigojen päättämisestä.

Uutista päivitetty torstaina kello 15.30: Lisätty uusimmat muutokset.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Artikkeli
NHL-pomot pohtivat tulevaa kautta – 35 pelaajan rajoitus saattaa jättää osan suomalaisnuorista Liiga-jäille
28.10.2020 10:00
NHL-GM:t suunnittelivat konferenssipuhelussaan tulevaa kautta. Joukkueet saisivat kutsua harjoitusleireilleen enintään 35 pelaajaa. Tällä saattaa olla vaikutusta Liigassa pelaaviin suomalaisnuoriin.
Uutinen
Petteri Lindbohmilla todettu korona, EHC Biel-Biennen joukkue karanteeniin
27.10.2020 20:24
Petteri Lindbohm on joukkueensa toinen koronaan sairastunut pelaaja.
Uutinen

Lue myös