Koronavirus päättää liigoja ympäri Eurooppaa – mikään pääsarja ei jatka toimintojaan enää normaalisti

LIIGA, KHL, Muut Sarjat, SHL / Uutinen
Liigassa pelataan jatkossa tyhjille katsomoille.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Koronaviruksen takia useat jääkiekkosarjat Euroopassa ovat ryhtyneet toimenpiteisiin taudin ehkäisemiseksi. Varsinkin Keski-Euroopassa useat sarjat ovat joko lopettaneet kautensa tai keskeyttäneet sen toistaiseksi ja sama kehitys on käynnistynyt Pohjois-Euroopassa.

Tiistaina Saksan ja Itävallan pääsarjat päättivät lopettaa kautensa. Päätösten myötä mikään joukkue ei voita mestaruuksia tällä kaudella kyseisissä sarjoissa. Eilen puolestaan Puolan, Norjan ja Slovakian pääsarjat päätettiin tämän kauden osalta. Ruotsissa tänään pelattava SHL:n runkosarjan viimeinen kierros pelataan ilman yleisöä, ja pudotuspelien alkua on lykätty maaliskuun 24. päivään.

Tällä hetkellä Euroopan suurista jääkiekkosarjoista Venäjän KHL ja Suomen Liiga jatkavat kauttaan, mutta yleisörajoitukset ovat astuneet jo voimaan Suomessa ja Venäjän pääkaupungissa Moskovassa.

Tänään Sveitsin liiga ilmoitti, että maaliskuun alusta lähtien keskeytetty kausi on peruttu. 

Tšekin Extraligassa pudotuspelit on keskeytetty maaliskuun 29. päivään asti. Runkosarjansa päätökseen saaneista sarjoista pudotuspelien alkua on lykätty Tanskassa ja Ranskassa.

Uutista päivitetty keskiviikkona kello 14.03: Lisätty tieto Norjan ja Slovakian liigojen päättämisestä.

Uutista päivitetty torstaina kello 15.30: Lisätty uusimmat muutokset.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia keskeyttää jääkiekkosarjoja ympäri maailman. Tältä sivulta löytyy kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Haastattelu
Liiga-seurat saavat nyt lomauttaa pelaajansa, asiantuntija avaa pelaajien heikkoa työttömyysturvaa – "Ei mitään järkeä"
5.4.2020 19:28
Liiga- ja Mestis-jääkiekkoilijan työttömyysturva ja eläkekertymä ovat paljon pienempiä kuin muilla palkansaajilla. Syynä on 1990-luvulla laadittu lain poikkeussäädös. Lisäksi kaikki Liiga- ja Mestis-jääkiekkoilijoiden pelaajasopimukset ovat lainvastaisia.
Uutinen
Ilves tuo markkinoille logollaan varustetut kasvosuojukset − idean takana entinen suomalaismaalivahti
5.4.2020 14:22
Ilves tuo ensimmäisenä liigaseurana markkinoille kasvosuojuksen, jolla on tarkoitus ehkäistä koronavirusepidempian etenemistä. Suojukset tamperelaisseuralle on tehnyt Sasu Hovin omistama yritys.
Artikkeli
Telia kiistää mietteet Liigasta luopumisesta, neuvottelut kauden rahoista ovat kesken – "En usko, että isoa ongelmaa"
3.4.2020 18:58
Telia vahvistaa neuvottelevansa paraikaa Liigan kanssa siitä, millainen Telian maksama mediaoikeusraha on äskettäin päättyneeltä, keskeytyneeltä kaudelta. Telian Olli-Pekka Takanen sanoo, että Telia haluaa jatkaa kumppanuutta vastaisuudessakin.

Lue myös