ESS: Peliittojen maalinsuulle vahvistusta Pohjois-Amerikasta − Pelicansista tuttu Skarek Heinolaan

MESTIS / Uutinen
Skarek torjui Pelicansin maalilla 22 ottelua kaudella 2018-2019.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Heinolan Peliitat saa maalilleen kovan vahvistuksen, kun Pohjois-Amerikassa viime kauden kiekkoillut Jakub Škarek liittyy joukkueeseen.

Jakub Škarek siirtyy Peliittojen maalinsuulle, uutisoi Etelä-Suomen Sanomat. 21-vuotias tšekkivahti on NHL-seura New York Islandersin sopimuspelaaja.

Viime kaudella Škarek pelasi AHL:ää sekä ECHL:ää. AHL:ssä hän torjui 16 ottelua torjuntaprosentilla 88,8 ja ECHL:ssä 14 kamppailua, joissa torjuntaprosentti oli 87,9.

Škarek on entuudestaan tuttu kasvo Suomen kentiltä, sillä hän torjui kauden 2018-2019 Pelicansissa. Tuolla kaudella hän esiintyi lainapestillä myös Peliitoissa seitsemässä ottelussa. Škarekilta löytyy kokemusta myös Tšekin nuorisomaajoukkueista.

− NHL-seurat etsivät innokkaasti pelipaikkaa näille kehitysasteen pelaajille. Tässä tilanteessa päästiin hyvin yhteisymmärrykseen heidän kanssaan. Meidän yhteinen tavoite on saada pelaajalle paikka kehittyä. Palkkakulut eivät rasita meidän taloutta, Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä totesi ESS:lle.

Peliittojen valmennusryhmä saa myös vahvistusta, kun Karri Rämö tulee auttamaan valmennusta. 34-vuotias Rämö torjui vielä viime kaudella SHL-joukkue Djurgårdenissa. Häneltä löytyy pelaajakokemusta myös Liigasta, NHL:stä ja KHL:stä. 

− Nyt kun on tämä koronatilanne ja paljon luppoaikaa, niin suoritan vähän kesken jääneitä opintoja. Auttelen tässä näitä veskareita ja muutenkin valmentajia. Siitä saan hyvää kokemusta minun liikuntaneuvojan tutkintoa varten, Rämö kommentoi ESS:lle.

Muokattu 16.11.2020 klo 9.56: Lisätty kommentit ja linkki Etelä-Suomen Sanomien uutiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle