Peliitat hakee uutta nousua Liiga-tason valmennuksessa – Kirjava joukko pelaajia julki

Muut Sarjat / Uutinen
Jani Keinänen palaa Peliittojen peräsimeen.
Kuva © Timo Savela
Taustayhtiön konkurssin vuoksi Mestis-paikkansa menettänyt Heinolan Peliitat lähtee hakemaan uutta nousua II-divisioonasta. Joukkueen päävalmentajalta löytyy pelaaja ja valmennuskokemusta Liiga-tasolta. Neljän julkaistun pelaajan joukosta löytyy mm. paikallinen seuraikoni ja jääkiekkoselostaja.

Suomi-sarjaan noususta haaveileva Peliitat löi tiskiin ensimmäiset pelaajasopimuksensa. Jo aiemmin seura ilmoitti värvänneensä vahvuuteensa SM-liigan mestaruuden pelaajaurallaan HPK:ssa voittaneen Jani Keinäsen, joka toimi toissa kaudella hämeenlinnalaisen Liiga-joukkueen apuvalmentajana. Pelaajaurallaan Keinänen pelasi 611 ottelua SM-liigassa.

Viime kaudella 47-vuotias Keinänen toimi HPK:n U20-joukkueen päävalmentajana. Valmennus ja pelaajakokemusta Heinolasta löytyy ennestään useilta aiemmilta Mestis-kausilta.

Puolustajat Aki Nurminen, Konsta Kekkonen ja hyökkääjät Jesse Peltonen, ja Nuutti Vihtilä ovat heinolalaisjoukkueen ensimmäiset pelaajajulkistukset. Kaikki neljä pelaajaa ovat kotikaupungin kasvatteja.

43-vuotias Nurminen tekee paluun kaukaloon todella pitkän tauon jälkeen. 238 ottelua Mestiksessä pelannut puolustaja pelasi viimeisen pelinsä Peliitoissa keväällä 2014, ollen sen jälkeen pelaamatta.

31-vuotias Peltonen oli kaudella 2020-2021 Suomi-sarjan pistepörssin kakkonen. Mestis-kokemusta Peltosella on 119 ottelun verran.

Heinolalaisjoukkueen kenties tunnetuin hankinta on uuden sukupolven jääkiekkoselostaja Vihtilä, 27, joka on pelannut viime kaudet III-divisioonaa Lahdessa ja Iitissä. Viime kauden II-divisioonaa ValKissa pelanneelle 22-vuotiaalle Kekkoselle kausi Peliitoissa on Vihtilän tapaan ensimmäinen.

Pitkään Mestistä pelannut Peliitat putosi keväällä talousvaikeuksien vuoksi II-divisioonaan. Nyt joukkueen taustoilla toimii uusi yhdistys, joka on aloittanut toimintansa puhtaalta pöydältä. Seura tavoittelee nousua Suomi-sarjaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle