Hermes-hyökkäykseen taas pitkän tauon jälkeen Uusikartano

MESTIS / Uutinen
Eemeli Ylitalo painaa menemään Hermes-puolustuksessa myös jatkossa.
Hermes on tehnyt sopimuksen hyökkääjä Riku Uusikartanon kanssa, jonka Aki-isä kuului kokkolalaisten tehopelaajiin 25 vuotta sitten. Hermes tiedotti samalla myös kahdesta muusta sopimuksesta.

Keskushyökkääjä Riku Uusikartano, 20, on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Hermeksen kanssa. Uusikartano on pelannut kaksi viime kautta Pelicansin U20-joukkueessa. Hän piipahti toissa kaudella lainalla myös Peliitoissa, joissa pelasi kahdeksan Mestis-ottelua.

Nimi Uusikartano on ennestään monelle Hermes-kannattajalle tuttu. Rikun isä Aki Uusikartano pelasi Hermeksen ykkössentterinä kaudella 1997–98 jaellen herkkupasseja muun muassa Timo Pärssiselle sekä Jukka Hentuselle, ja pelasi sen jälkeen pitkän ja menestyksekkään Liiga-uran.

Toinen uusi pelaaja Hermes-hyökkäykseen on Oulusta siirtyvä Aki-Petteri Antti-Roiko. 21-vuotias hyökkääjä oli loukkaantumisen johdosta pelaamatta koko viime kauden, mutta takoi sitä ennen hurjia tehoja U20-ikäluokan Mestiksessä pelanneessa Kärppien kakkosmiehistössä.

Antti-Roikon sopimus Hermekseen on tryout-muotoinen. Hänen kaksoisveljensä Aleksi Antti-Roiko pelasi viime kaudella Kärppien lainapelaajana Kokkolassa ja oli Hermeksen paras pistemies.

Lisäksi Hermes on solminut jatkosopimuksen viime kauden runkopelaajiinsa kuuluneen puolustaja Eemeli Ylitalon kanssa. 25-vuotias Ylitalo on pelannut aiemmin urallaan Mestistä myös Hokissa ja SaPKossa.

Kristian Tamminen ja Eetu Mäki siirtyvät ulkomaille

Kaksi edelliskautta Hermes-maalia vartioinut Kristian Tamminen siirtyy sen sijaan ulkomaille. Tammisen uusi seura on Puolan liigan vahvasti suomalaispitoinen STS Sanok.

Puolalaisseuran uusi valmentaja on Elmo Aittola ja Tammisen joukkuekavereina pelaavat Mestiksestä tutut Aku Alho, Aatu Luusuaniemi, Sami Tamminen ja Mark Viitanen.

Ulkomaille siirtyvät myös KeuPassa hyökännyt Eetu Mäki sekä Peliittojen liettualainen Martynas Grinius. Mäen uusi seura on Tanskan liigan Frederikshavn White Hawks ja Grinius siirtyy Jatkoajan tietojen mukaan Saksaan.

Peliittojen viime kauden pelaajista Kasper Tarvainen siirtyy puolestaan Suomi-sarjan SaPKoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle