Blackhawks-GM Stan Bowman jättää tehtävänsä – itsenäinen tutkinta paljasti kylmääviä faktoja entisen videovalmentajan seksirikossyytteiden käsittelystä

NHL / Uutinen
Stan Bowman ei jatka tehtävässään Blackhawksin GM:nä.
Kuva © Getty Images

Chicago Blackhawsin GM Stan Bowman jättää tehtävänsä välittömästi. Myös organisaation varapresidentti Al MacIsaac jättää tehtävänsä. 

Blackhawks julkaisi tiistaina entisen liittovaltion syyttäjän Reid Scharin kokoaman, seuran entiseen videovalmentajaan kohdistuneen tutkinnan tulokset. Raportin yhteenvedossa selviää muun muassa se, että Bowman ja muut organisaation johtohahmot tiesivät syytöksistä Aldrichia kohtaan jo toukokuussa 2010, mutta he eivät tehneet asialle mitään kolmeen viikkoon. 

Raportin mukaan Blackhawksin silloinen päävalmentaja Joel Quenneville ja Winnipeg Jetsin nykyinen GM Kevin Cheveldayoff tiesivät Aldrichiin kohdistuneista syytöksistä.  Molemmat miehet kertoivat kesälle saaneensa tietää syytöksistä vasta median kautta huomattavasti myöhemmin. 

NHL rankaisi Blackhawksia myös kahden miljoonan dollarin sakoilla tilanteen tiimoilta. Komissaari Gary Bettman ilmoitti myös keskustelevansa kahden kesken sekä Quennevillen että Cheveldayoffin kanssa heidän tulevaisuudestaan liigassa. 

Bowman toimii tällä hetkellä myös Yhdysvaltojen olympiajoukkueen GM:nä.  

Kommentti:

Chicagossa menee nyt huonosti, kaukalossa ja sen ulkopuolella. Itsenäisen tutkinnan tulokset ovat kylmäävää luettavaa. Blackhawks asetti oman urheilullisen menestyksensä ihmisoikeuksien eteen. On mielenkiintoista nähdä, kuinka Florida Panthers ja Winnipeg Jets reagoivat tämän päivän uutisiin. Joel Quennevillen ja Kevin Cheveldayoffin aiemmat kommentit asettavat heidät erittäin epäkiitolliseen tilanteeseen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Blackhawks-skandaali

Jääkiekkomaailmaa ravistuttanut Chicago Blackhawksin ahdisteluskandaali on johtanut syytteisiin, eroamisiin ja Stanley Cup -pokaalin muokkaamiseen. Entisen videovalmentaja Brad Aldrichin toimista tiesivät monet organisaation sisällä, mutta asiasta vaiettiin ja uhrina esiin tullut Kyle Beach jäi ilman tukea.

Uutinen
Useita henkilöitä hyväksikäyttäneen Brad Aldrichin nimi on poistettu Stanley Cupista
3.11.2021 21:58
Chicago Blackhawksin entisen videovalmentajan Brad Aldrichin nimi on ruksittu pois Stanley Cupista.
Artikkeli
Näin Blackhawksin ahdisteluskandaali on edennyt – monta kuukautta kehittynyt saaga kulminoitui kyyneliin ja irtisanoutumisiin
3.11.2021 16:18
Chicago Blackhawksin ahdisteluskandaali on ylittänyt uutiskynnyksen useamman kerran kuluneiden kuukausien aikana. Jatkoaika kokosi kattavan uutisseurantansa asian tiimoilta yhteen.
Kolumni
Gary Bettmanin on aika siirtyä eläkkeelle – sen osoittaa ahdisteluskandaalin kömpelö käsittely
3.11.2021 7:00
Ahdisteluskandaalin uhreista piittaamaton kommentointi asettaa Gary Bettmanin tulevaisuuden NHL:n ylimpänä johtajana kysymysmerkkien alle.

Lue myös