Aleksi Heponiemi siirtyy NHL:stä Sveitsiin

NHL, Muut Sarjat / Uutinen
Aleksi Heponiemi pelasi viime kaudella kymmenen ottelua Florida Panthersin riveissä.
Kuva © Derek Cain
Aleksi Heponiemi palaa ensi kaudeksi Eurooppaan.

Sveitsiläisseura EHC Biel-Bienne ilmoitti perjantaina solmineensa ensi kauden kattavan sopimuksen hyökkääjä Aleksi Heponiemen, 24, kanssa.

Heponiemi siirtyy NLA:n viime kauden finalistin riveihin Florida Panthersin NHL-organisaatiosta, jossa suomalainen on kiekkoillut edellisellä kolmella kaudella. NHL-otteluita tamperelaislähtöiselle Ilves-kasvatille kertyi näinä kausina yhteensä 25 kappaletta, joissa syntyivät tehot 2+4=6.

Suurimman osan ajastaan Heponiemi vietti AHL:n puolella joukkueinaan Springfield Thunderbirds, Syracuse Crunch ja Charlotte Checkers.

– Aleksi Heponiemi on mahtava ja elegantti pelintekijä, jolla on korkealle kehittyneet jääkiekkovaistot ja hyvä pelikäsitys. Hänen yleinen taitotasonsa on selvästi keskimääräistä korkeampi, ja hänen nopeutensa ja liikkuvuutensa ovat merkille pantavan hyviä. Hän ei ole vielä saavuttanut täyttä potentiaaliaan ja ollut fyysisesti riittävän tasainen murtautuakseen NHL:ään. Ainakin teoriassa hänen pitäisi soveltua liigaamme täydellisesti, ja odotan innolla Aleksi Heponiemen pelaamista, EHC Biel-Biennen pelaajatarkkailija Thomas Roost toteaa.

Heponiemi on Florida Panthersin toisen kierroksen varaus vuodelta 2017.

» Lähetä palautetta toimitukselle