Joel Blomqvistille kauden viides ottelu ja kolmas nollapeli – Ässien tuska jatkuu

Kärppien voiton takeena oli tiivis viisikkopuolustaminen ja Joel Blomqvistin varmat torjunnat.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Seremonioin alkaneessa lauantai-illan kamppailussa maaleilla pääsi iloittelemaan ainoastaan kotijoukkue. Ottelu päättyi Kärppien hyväksi lukemin 3–0.

Vierasjoukkue Ässät saapui Raksilan lauantai-iltaan mielessään vain viiden ottelun tappioputken katkaiseminen. Voittojen tielle mieli myös Kärpät, joka hävisi aiemmin tällä viikolla TPS:lle maalin erolla.

Ennen ottelun alkua kunnioitettiin seremonioin Kärppien vuoden 1981 mestarijoukkuetta. Mukana ottelussa oli suuri osa mestarijoukkueen pelaajista ja Kärpät kunnioittivat mestarijoukkueen läsnäoloa pelaamalla perinnepaidoilla.

Kumpikin joukkue lähti terävästi otteluun, sillä ensimmäisillä minuuteilla joukkueet molemmat aikaan pidempiä hyökkäyksiä. Kiekko pyöri kuitenkin lähinnä pelaajalta pelaajalle sekä kulmissa. Kärppien maalille loukkaantumisen jälkeen palanneelle Joel Blomqvistille ja Ässien Konstantin Volkoville saakka monikaan kiekko ei tietään löytänyt.

Avausmaali nähtiin erän viimeisellä puoliskolla, kun Aleksi Mustonen iski kiekon vastustamattomasti yläkulmaan Aku Rädyn syötöstä. Maalin jälkeen Kärpät löi painetta Ässien kenttäpuoliskolle, mutta lisämaaleja ei nähty. Kummallekin joukkueelle tarjoiltiin myös ylivoimamahdollisuus, mutta erikoistilannepelaaminen ei aivan asettunut uomiinsa.

Fyysisyyttä ja tolppalaukauksia

Ässien ylivoima jatkui toisen erän alkuun, kiekko liikkui hyvin pelaajien välillä ja joukkue sai laukauksiakin aikaan, mutta viimeinen tehokkuus tilanteista uupui. Ylivoiman päättymisen jälkeen ottelussa oli sekavampi vaihe eikä kumpikaan saanut kunnolla kiekonhallintaa itselleen.

Toisessa erässä nähtiin enemmän fyysisyyttä eikä taklauksia säästelty, mutta jäähyjen määrällä mitattuna ottelu oli siisti eikä ylilyöntejä nähty. Kotijoukkue teki muutamia virheitä, joista Ässät pyrki rokottamaan, mutta kiekkoa ei saatu tolppaa lähemmäs. Vierasjoukkue oli kuitenkin pelipäällä ja joukkue pyrki ahkerasti riistämään kiekkoa ja kääntämään peliä nopeasti hyökkäysalueelle.

Kärppien konkari Mika Pyörälä pääsi iskemään kauden kymmenennen maalinsa ja tuplasi kotijoukkueen johdon lukemiin 2–0. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkattiin Miihkali Teppo, jolle ottelu oli ensimmäinen lähes kahteen kuukauteen.

Juhamatti Aaltonen nostettiin kakkosketjuun Casey Wellmanin poistuttua pukukoppiin kesken toisen erän.

Pyöritystä ilman tulosta

Ässät pyöritti peliä ja joukkue haki kiivaasti kavennusmaaleja, mutta tuhannen taalan paikat loistivat poissaolollaan. Kärppien hyökkäyspeli ei lähtenyt kunnolla käyntiin ennen ottelun jälkimmäistä puoliskoa, sillä kotijoukkue tyytyi puolustamaan johtoasemaansa, blokkaamaan kiekkoja ja heittämään kiekkoa pois alueelta.

Vieraiden taistelutahto hiipui Roni Seväsen ottaessa jäähyn nelisen minuuttia ennen loppua. Jäähyn päättymisen jälkeen joukkue otti aikalisän ja haki kavennusta ilman maalivahtia. Saku Mäenalanen käytti vierasjoukkueen yksilövirheen hyödykseen ja iski kauden kuudennen maalinsa kaksi minuuttia ennen loppua ja lukemat taululla olivat 3–0.

Kokonaisuudessaan Ässät laukoi ahkerammin, mutta viimeistelytehokkuus ei ollut vaaditulla tasolla ja tappioputki venyi kuuden ottelun mittaiseksi.

Joukkue kuitenkin näytti positiivisia signaaleja ja esimerkiksi Jacob Andersson, Shawn Lalonde ja Alexander Ruuttu laukoivat kiekon maalia kohden viidesti ja Santeri Lukka peräti kahdeksan kertaa. Joukkue pystyi myös pysymään poissa jäähyaitiosta.

Ottelu oli nuorelle Kärppien veräjänvartijalle kauden viides. Yhteensä pelaamissaan otteluissa Blomqvist on päästänyt taakseen ainoastaan kaksi maalia ja ahkeran puolustamisen ja varmojen otteiden siivittämänä tilille kertyi jo kauden kolmas nollapeli.