Jukurit jatkoi voittoputkessa viimeisen minuutin maalilla − SaiPa hävisi jo kahdeksannen peräkkäisen ottelunsa

LIIGA / Raportti
Jukurit sai jälleen syytä riemuun.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Jukurien väkevät otteet niin Liigassa kuin erityisesti SaiPaa vastaan saivat jatkoa Mikkelin illassa. Tasainen ottelu ratkesi lopulta yhteen maaliin, joka syntyi dramaattisella tavalla ottelun viimeisellä peliminuutilla.

Jukurit ja SaiPa kohtasivat toistamiseen kahteen päivään, tällä kertaa Mikkelissä. Itsenäisyyspäivän alla pelatussa ottelussa juhlistettiin myös Reserviupseeriliiton 90-vuotista taivalta.

Vauhdikkaassa ottelussa mentiin vuorotellen päädystä päähän, mutta maalit olivat tästä huolimatta tiukassa. Ottelu ratkesi lopulta viimeisellä peliminuutilla, kun Jukurien kärkiketju Petrus PalmuAatu RätyJoachim Rohdin kera Linus Nässenin järjesti kiekon ohi muutoin erinomaisen ottelun pelanneen Juho Markkasen.

Ottelun tarina nivoutui vahvasti molempien joukkueiden puolustupelaamiseen sekä Markkasen torjuntoihin. Ratkaiseva ero löytyi kotijoukkueen taitavien hyökkääjien oivaltavien peliliikkeiden perusteella. SaiPa sen sijaan jatkaa tuskaista puserrustaan vaikka se pelasikin mittapuullaan tasalaatuisen ottelun. Onnistumisten puute ja tappioputki näkyvät joukkueen pelaamisessa.

Puolustustaiston askelmerkit

Ottelu alkoi vieraiden hienoisessa hallinnassa. SaiPa hallitsi kiekkoa ja malttoi siirrellä sitä pelaajalta toisella, minkä seurauksena Jukurit ei päässyt ensimmäisten minuuttien aikana peliin mukaan.

Toisaalta Jukureiden tiivis puolustaminen esti mallikkaasti vieraiden maalipaikkojen rakentamisen. Sen sijaan oivaan vireeseen äitynyt kotijoukkue sai maalipaikkoja sinnikkään karvaamisen ansiosta. Erityisesti SaiPan puolustajilla oli ajoittain kiirettä lumipuvuissa pelanneiden Jukurit-hyökkääjien paineessa.

Mitä pidemmälle erä eteni, sitä vahvemmin kotijoukkue pääsi ottelussa niskan päälle. Varsinkin Jukureiden ottelun ensimmäinen ylivoima tuotti useamman laadukkaan maalipaikan. Vieraiden Markkanen kuitenkin torjui kerta toisensa jälkeen niin Aatu Rädyn, Oskars Batņan kuin Šimon Stránskýn maaliyritykset.

Vaikka kotijoukkue sai erän loppuun saakka laukaisupaikkoja, vedot eivät löytäneet reittiä verkon perukoille. SaiPa sen sijaan pääsi melko vaivatta hyökkäysalueelleen, mutta siellä konstit loppuivat kesken kiitos Jukureiden tiiviin ja lähes virheettömän puolustuspelaamisen.

Kotijoukkueen pelaamisessa nousi esille erityisesti tiivis puolustuspelaaminen, joka piti vieraat visusti kentän laidoilla. Myöskin syötöt keskustaan tyrehtyivät monesti joko syötönkatkoon tai siihen, että puolustaja sitoi hyökkäävän pelaajan maalin.

Maalinteon sietämätön vaikeus

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti, kun Valtteri Lipiäinen passitettiin rangaistusaitioon korkeasta mailasta. Kuten niin monesti muulloinkin, erikoistilannepelaaminen erän alussa suosi alivoimayksikköä.

Pelaaminen eteni sinäänsä tasaisissa merkeissä, mutta vaaka oli kuitenkin kallistunut Jukurien puolelle, sillä kotijoukkue pelasi vieraitaan terhakammin hyökkäysalueella, vaikka vieraidenkaan puolustus ei varsinaisesti vuotanut.

Pitkä vaihtomatka ei tällä kertaa palvellut juuri kumpaakaan joukkuetta, sillä pitkiä hyökkäyksiä nähtiin epätavallisen vähän. Näistä harvoista kerroista Jukurit sai luotua vaarallisemman pyörityksen väsynyttä SaiPa-puolustusta vastaan. Myös SaiPa pääsi koittamaan pitkää myllytystä hyökkäysalueella, josta avautui laadukas maalipaikka. Kotijoukkueen puolustus nollasi kuitenkin laadukkaan maalipaikan.

Välittömästi tämän tilanteen jälkeen SaiPan Oliver Okuliar otti huolimattoman ja täysin turhan kampitusrangaistuksen hyökkäysalueen kulmassa. Tässäkin ottelussa terhakkaasti pelannut Petrus Palmu sekä Patrik Puistola pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta Markkanen oli aina vain kiekon tiellä.

Pitkän hallinnan ja erinomaisen maalipaikan jälkeen otettu tarpeeton rangaistus on malliesimerkki SaiPaa kurittavasta epätasaisesta pelaamisesta, mikä on estänyt joukkueen pistesarakkeen lukeman kertymistä. Tästä huolimatta SaiPan illan rupeama oli jokseenkin tasainen, mitä voidaan pitää pienimuotoisena voittona vaikka sarjapisteet lipesivät jälleen vastustajalle.

Erityisesti kolmannessa erässä SaiPa jopa hallitsi pelin virtausta ja sai pyöritettyä peliä hyökkäysalueellaan. Tästä huolimatta vieraille juotettiin jälleen katkeraa kalkkia, kun ottelussa nähtiin sen ainut maali.

Jukurit sai vielä ottelun viimeisellä minuutilla kiekon maaliin muutoin virheettömän ottelun pelanneen Markkasen selän taakse. Tilanne oli jatkumoa SaiPan alueella tapahtuneen yksittäisen pelaajan haparoinnista, jonka jälkeen Jukurien kärkivitja sai moninkertaistettua saadun edun.

Kiekottelu ratkesi lopulta kotijoukkueen riemuun Linus Nässenin laukauksen livettyä maaliin. Joachim Rohdin häiritsi Markkasen työskentelyä pitkältä sairaslomalta palanneen Jimi Jalosen estelyistä huolimatta. Maalia tarkasteltiin pitkään videolta, mutta tuomio oli lopulta selvä ja kiekko vietiin keskialoitukseen.

Perjantaina tuhoja tehnyt vitja Petrus Palmu–Aatu Räty–Joachim Rohdin nousi siis kreivin aikaan esille ja nosti Jukurit neljänteen peräkkäiseen voittoon. Joukkue on voittanut SaiPan nyt kuusi kertaa putkeen. SaiPan kärsimysten tie jatkui sen sijaan kahdeksannella peräkkäisellä tappiolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo