Pelicans palasi kotikaukalossa voittojen tielle – KooKoon kolmannen erän loppukiri ei riittänyt tuomaan joukkuetta tasoihin

LIIGA / Raportti
Pelicans teki illan ottelussa neljä maalia.
KooKoo oli perjantaina parempi, mutta lauantaina oli Pelicansin vuoro. Joukkueet kohtasivat viikonloppuna kahtena päivänä peräkkäin ja molemmat ottelut päättyivät kotijoukkueen voittoon. Pelicans voitti lauantai-illan ottelun lukemin 4−2.

Vierasjoukkue KooKoo tuli otteluun hyvin sisään ja hallitsi ensimmäistä kymmenminuuttista pitämällä kiekkoa hyökkäysalueella. KooKoon suorituksista jäi kuitenkin laukaukset suurelta osin puuttumaan heikkojen syöttöjen seurauksena.

KooKoon prässi tuotti Pelicansille alkuun vaikeuksia ja kotijoukkue joutui lyömään useampaan kertaan pitkän kiekon. Erän edetessä kiekottomien pelaajien tarjonnat alkoivat parantua ja Pelicans pääsi laadukkailla lyhyillä syötöillä purkamaan paineen.

Ottelun avausmaali nähtiin erän puolivälissä Pelicansin toimesta, kun kotijoukkue piti hyökkäysalueella pitkään kiekkoa siirretyn rangaistuksen aikana. Lopulta Lukáš Jašek löysi väsähtäneen KooKoo-viisikon keskelle hiipineen Iikka Kangasniemen, joka laukoi ottelun avausmaalin ohi Oskari Setäsen.

KooKoo suoraviivaisti pelaamistaan selkeästi toiseen erään päättämällä hyökkäyksia enemmän maalille ja toimittamalla kiekkoa viivasta. KooKoo loi neljä maalipaikkaa suorista hyökkäyksistä ja Radek Kobližekin 1−1-tasoitusmaali syntyi niin ikään suorasta hyökkäyksestä.

Lahtelaiset vuorostaan jatkoivat monipuolista hyökkäyspelaamistaan ja joukkue loi maalipaikkoja niin suorista hyökkäyksistä kuin kulmapeleistäkin.

Pelicans meni vielä toisen erän lopulla 2−1-johtoon Teemu Erosen ylivoimamaalilla. KooKoo-käskijä Olli Salo ei ollut osumasta järin innoissaan, sillä maalia edelsi Kasperi Ojantakasen kahden minuutin rangaistus kiekon sulkemisesta.

Ojantakanen nappasi kiekon puolustussiniviivan päällä hanskaansa ja laski tämän jälkeen jäähän, mutta tuomari tulkitsi Ojantakasen pitäneen kiekkoa liian pitkään hanskassaan ja lähetti KooKoo-hyökkääjän jäähylle.

Hetki Ojantakasen yrityksestä Pelicans pääsi taidokkailla syötöillä 2v1-ylivoimahyökkäykseen, mikä päättyi Jiří Smejkalin tyylikkääseen maaliin. Smejkal laukoi kiekon maaliin suoraan maanmiehensä Jašek syötöstä ja vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

KooKoon ahdinko syveni entisestään, kun Kimi Koivisto hankki itselleen 2+2-minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta ajassa 46.03. Pelicans ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään neljän minuutin ylivoimaansa.

KooKoo pääsi hakemaan kavennusmaalia ylivoimalla, kun kolmatta erää oli jäljellä vajaat kahdeksan minuuttia. Oranssimustat saivat laukauksia maalille, mutta ne tulivat verrattain kaukaa eikä tuottanut sen suurempia vaikeuksia Pelicansin maalilla torjuneelle Emil Larmille.

Ajassa 55.13 Aleksi Ainali toi hienolla yksilösuorituksella KooKoon vielä maalin päähän. Ainali tuli oikealta laidalta sisään, leikkasi keskelle ja laukoi kiekon oikeaan yläkulmaan ohi Larmin.

KooKoo haki tasoitusmaalia vielä ilman maalivahtia ja oli lähellä tulla rinnalle, kun Teemu Rautiainen pääsi yrittämään maalintekoa jo puoliksi tyhjänä ammottaneeseen maaliin. Yritys kuitenkin epäonnistui ja lopulta Teemu Eronen viimeisteli loppulukemiksi 4−2 laukomalla kiekon tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo