Tapparan vuoro kylvettää saamatonta paikallisvastustajaansa Nokia Arenalla kuumassa pelissä

LIIGA / Raportti
Tappara juhli Nokia Arenalla lauantaina.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Lauantaina oli Tapparan vuoro näyttää voittamisen mallia Nokia Arenalla, kun se loi nahkansa uudelleen ja murjoi kurittomasti sekä lepsusti pelanneen Ilveksen. Nyrkit heiluivat jo avauserässä, mutta homma läikkyi myöhemmin ylikin.

Nokia Arenan toisessa tamperelaisjoukkueiden kohtaamisessa Tapparalla oli näytön paikka perjantaisen tappion jälkeen. Erityisesti kirvesrintojen maalivahdilla Christian Heljangolla oli parannettavaa.

Ensimmäinen vaihto oli jo tuoda sysimustia pilviä Tapparan ylle, kun kiekko oli livahtaa etukulmasta helposti sisään. Videotarkistuksen jälkeen kuitenkin todettiin, ettei osumaa syntynyt.

Tappara-kapteeni Otto Rauhala vei Tapparan ottelun puolessa välissä jo 3−0-johtoon. Vielä päätöserässä kirvesrinnat kaunistelivat numeroita ja nappasivat sarjapisteet mukaansa vakuuttavan esityksen jälkeen.

Torjuntoja ja tukkanuottasia

Ottelun alku oli melko tunnusteleva, vaikka kotijoukkue lähellä johtoa kävikin. Tappara sai illan ensimmäisellä ylivoimalla ja sen jälkeenkin muutaman huippupaikan, mutta Roope Taponen tupsukorvien maalilla otti muutaman ison torjunnan pitäen numerot 0−0:ssa. Jarkko Parikka ja Otto Rauhala sekä Eemeli Suomi ja Otso Rantakari ottivat pienen pystypainin avauserän tiimellyksessä.

Varsin intensiivisen avauserän loppupuolella Tappara sai pelistä hieman otetta, mutta silti Ilves onnistui luomaan paremmat maalipaikat vastaiskuillaan. Santeri Virtasen kuti kilpistyi avauserän viimeisillä hetkillä Heljangon torjuntaan.

Tappara aloitti toisen erän vahvasti, eikä Ilves ollut päästä pois puolustusalueeltaan. Kotiyleisö seurasi pitkään hiirenhiljaa kenttätapahtumia. Lopulta Anton Levtchi rokotti ylivoimalla tupsukorvien vaihtovirheestä ja iski ottelun avausmaalin. Hetkeä myöhemmin Kyle Platzer ohjasi 2−0-maalin ohi Taposen.

Ilveksen hermokontrolli petti

Toinen erä oli Ilvekseltä kauttaaltaan heikko. Rauhalan punnertama osuma tuntui jo ratkaisevalta, mitä se lopulta olikin. Vaikka muu Ilves-ryhmä näytti pudonneen kelkasta, teki Taponen maalillaan voitavansa. Hän pysäytti Petteri Puhakan läpiajon tyylikkäästi.

Vielä toisessa erässä Ilveksen Dominik Mašin hermostui ja otti kohteekseen Tyler Morleyn. Pukareista Tappara-hyökkääjälle annettiin 2+10 minuuttia ja Mašin ajettiin ulos ottelusta 5+20-minuuttisellaan. Hän huitaisi rytäkässä myös linjatuomaria.

Kolmas erä ei enää ihmeitä tarjonnut, vaan Tappara varmisteli kolmea pistettä itselleen. Levtchi iski illan toisen osumansa eikä Ilveksestä ollut virittämään ihmekiriä. Lopulta kirvesrinnat iskivät lukemat 7−0:aan.

Näin ollen Nokia Arenan avausviikonlopun kahdesta ottelusta kumpikin tamperelaisjoukkue voitti oman vierasottelunsa ja jaossa olleista kuudesta pisteestä kumpikin sai kolme.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo