Jukurit nappasi kauden avausvoittonsa – kahden miehen ylivoimakaan ei kelvannut raumalaisvieraille

LIIGA / Raportti
Otto Mäkinen saalisti illan ottelussa kaksi syöttöpistettä.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Jukureiden toisessa erässä saavuttama johtotilanne kantoi loppuun saakka, vaikka Lukolle tarjottiin reilusti ylivoima-aikaa kolmannessa erässä. Jukurit jatkoi kovaa sarjaansa raumalaisia vastaan nappaamalla kauden avausvoittonsa lukemin 3–1.

Lähes päinvastaisista lähtökohdista keskiviikkoillan kamppailuun lähteneet joukkueet tarjosivat yleisölle maaleissa mitattuna tasaisen jännitysnäytelmän. Jukureiden Frans Tuohimaa oli mies paikallaan, eikä vierasjoukkue edes kolmannessa erässä tasoittanut ottelua kahden miehen ylivoimalla. Isäntien johto piti loppuun saakka ja viimeinen 3–1-maali syntyi tyhjään rysään.

Ensimmäinen erä ei pelillisiä taikatemppuja tarjonnut, vaikka taululla oli ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen mikkeliläisiä mairittelevat 1–0-lukemat.

Vieraat aloittivat ottelun vauhdikkaasti, mutta lento katkesi Linus Nässénin suorasta laukauksesta syntyneeseen maaliin ajassa 3.21. Osuman jälkeen kumpikaan joukkue ei saanut pelivälinettä tottelemaan, vaan peliväline poltti lavassa ja vauhdista putosi napsu pois verrattuna ottelun alkuhetkiin.

Artjom Zagidulinille kirjattiin erässä vain kaksi torjuntaa, vaikka Jukurit pääsi pelaamaan myös miesylivoimalla. Tuohimaan torjuntatilastot paisuivat kahdeksalla torjunnalla, mutta paraativenytyksiin ei hänenkään tarvinnut venyä.

Jukurit puolusti johtoasemaansa

Katkonaisesti alkaneen toisen erän alkuhetkillä Michal Kovařčíkilla oli ensin loistopaikka lyödä kotijoukkue kahden maalin johtoon, mutta Zagidulin nappasi useamman torjunnan muutamien sekuntien sisällä. 

Juhamatti Aaltosta venäläisvahti ei enää pysäyttänyt, ja konkari naulasi lukemiksi 2–0. Lukon viisikko aukesi täysin tilanteessa, ja Aaltonen pääsi täysin vapaasti liukumaan maalille. Kakkossyöttäjä Otto Mäkinen nappasi maalin myötä jo illan toisen tehopisteensä. 

Erän edetessä Lukko pääsi jälleen paremmin mukaan peliin ja työnteko palkittiin, kun Sebastian Repo laukoi suoraan Josh Kestneristä kiekon jäätä pitkin verkkoon.

Päätyjen kautta pelatut tilanteet poikivat vieraille maalipaikkoja, mutta sisätolpatkin olivat kotijoukkueen puolella. Kahden erän jälkeen laukaukset olivat raumalaisten hyväksi 32–14 ja aloitusvoitot 21–16.

Lukon mielikuvitukseton ja kuiva ylivoima

Lukko lähti ottelun viimeiselle kolmannekselle ainoastaan tasoitusmaali mielessään. Vierasjoukkue hallitsi kiekkoa, mutta Kim Niemisen rangaistus katkaisi pyörityksen.

Joni Jurmo ja Jesper Piitulainen ottivat jäähyt mieheen samassa ajassa, joten mikkeliläiset joutuivat kahden miehen alivoimalle. Kiekko poltteli lavassa ja täysin mielikuvitukseton ylivoima kuihtui kasaan.

Jukurit sai energiaryöpyn selvitetystä alivoimasta ja etenkin isäntien ykkösjoukkue loi jatkuvasti painetta ja sai kiekon helposti hyökkäysalueelle. Edes Kovařčíkin kampitusjäähy ei tuonut ratkaisua Lukon tehottomaan ylivoimaan.

Oljenkorret loppuivat kesken, kun Libor Zábranský iski 3–1-maalin tyhjään rysään. Tuohimaan 27 torjuntaa olivat avainasemassa Jukureiden kauden ensimmäisessä voitossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo