TPS pesi kasvonsa rökäletappiosta, JYP ei – Pulli jatkoi huikeaa alkukautta

LIIGA / Raportti
Valtteri Pulli jatkoi huikeaa alkukauttaan iskemällä tehot 1+1.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
TPS sai Jyväskylässä vahvan alun ja kiriminen jäi JYPiltä puolitiehen. Kotijoukkueen kavennuksen jälkeen turkulaisvieraat maksoivat takaisin korkoineen, eikä JYPillä ollut enempää rahkeita turkulaisten tahdissa pysymiseen.

Ottelu lähti vieraiden kannalta hyvin liikkeelle, kun neljännellä peliminuutilla Jonne Tammela löysi maalin edestä Anthony Rechin, ja ranskalaishyökkääjä peittosi Eetu Laurikaisen ottelun ensimmäisen kerran. Rikkeitä ei kummallekaan joukkueelle vihelletty, mutta vauhtia ja ronskia otteita ei taistosta uupunut.

TPS:n hyvä tahti tuotti myös toisen osuman. Juhani Jasun ja Lauri Korpikosken työstämästä aloitusvoitosta JYPin päädyssä Jimi Suomi onnistui tarkalla laukauksella siirtämään turkulaisvieraat kahden maalin karkumatkalle.

Avauserän viimeisellä neljänneksellä JYP sai kunnon paineistuksen TPSn puolustuspäähän rakentaen useita maalipaikkoja, mutta ajoittain mailattomanakin pelannut Lassi Lehtinen ei suostunut taipumaan, eikä JYP päässyt Severi Lahtisen epäonnistunutta laukausta lähemmäksi kavennusmaalia ensimmäisessä erässä.

Erätauon jälkeen JYP jatkoi vahvoja otteitaan avauserästä Joakim Kemellin ja Mikko Petmanin johdolla, mutta turkulaispuolustus ei ollut murtuakseen. Myös Laurikainen sai paremmin kiekkoa kiinni, eikä TPS onnistunut kasvattamaan johtoasemaansa.

Jyväskyläläiset jatkoivat laukomista Lehtisen suuntaan ja kavennus kävi toteen. Teemu Suhosen tarjoilusta Aaro Vidgren lähetti kiekon maalia kohti yllättäen Lehtisen kilpikäden puolelta. TPS ei kuitenkaan hätkähtänyt kavennuksesta, vaan 45 sekuntia myöhemmin joukkue palasi kahden maalin etumatkalle.

Valtteri Pulli laukoi kiekon siniviivan tuntumasta ja myös Laurikainen yllätettiin toisessa erässä, kun kiekko päätyi verkkoon Jasse Ikosen kautta.

Pulli ei kuitenkaan lopettanut tehopisteillä herkuttelua, vaan parisen minuuttia myöhemmin räjähtävää alkukautta pelannut puolustaja kiersi Laurikaisen vartioiman maalin takaa ja käännyttyään laukoi takatolpan kautta kiekon maaliin.

Päätöserässä JYP paiski ahkerasti töitä pysyäkseen TPSn kintereillä, mutta parhaimmat maalipaikat syntyivät turkulaisille. Tolpat ja päätöserään maalille vaihdettu Topias Leinonen eivät kuitenkaan suoneet vieraille enempää onnistumisia. Tammela sai tilaisuuden iskeä turkulaiset neljän maalin johtoon rangaistuslaukauksella, mutta Leinonen peitti kulmat hyvin.

Loppuerä kului ainoastaan Lehtisen ja Leinosen torjuntojen keruussa, ja turkulaisvieraat hakivat täyden pistepotin lukemin 1−4.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo