Kuriton Tappara sai vain pisteen hallitsemastaan pelistä

LIIGA / Raportti
HPK kävi taistelemassa tärkeät kaksi pistettä Nokia-areenalta.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Tapparan pahat kiekonmenetykset antoivat HPK:lle paikat iskeä ja HPK käytti tarjotut paikat hyvällä prosentilla hyödykseen. Ottelussa Juha Tapion poika Mikael sai Liiga-uransa ensimmäisen tehopisteen.

Nokia-areenalla nähtiin ottelu, jossa kotijoukkue tuntui olevan jo ajatuksissaan perjantain paikallispelissä. Pelissä nähtiin tapparalaisittain harvinaisen paljon pahoja kiekonmenetyksiä.

Ensimmäisessä erässä Tappara hallitsi peliä näennäisesti. Maalipaikkoja ei kotijoukkue juurikaan saanut, mutta HPK iski tehokkaasti. Ensimmäisessä maalissa Tapparassakin taannoin pelannut Matti Järvinen nousi ahnaasti kulmasta b-pisteiden väliin ja kiekko lipui tolpasta Tappara-pakin kautta maaliin.

Toinen Kerhon maali oli illalle tyypillinen. Tapparan Kristian Tanus syötti erittäin huolimattomasti oman siniviivan kupeessa suoraan ex-Jokeri Steve Mosesille, joka iski läpiajosta varmasti erätulokseksi 0−2.

Toisessa erässä Tappara otti ohjat käsiinsä

Toiseen erään tuli sisuuntuneempi Tappara ja maalipaikkojakin alkoi syntyä. Liigan kovin ylivoima jauhoi todella hienon 1−2 - maalin. Kiekko liikkui mieheltä miehelle nopeasti ja Waltteri Merelä laukoi Jori Lehterän ja Valtteri Kemiläisen syötöistä tärkeän kotijoukkueen avausmaalin.

Muutama minuutti tästä peli olikin jo 2−2. Tapparan pelin valopilkku, Jere Henriksson, spurttasi hyvällä liikkeellään Jori Lehterän hyvästä syötöstä yksin läpi ja nosti kiekon hallitusti ohi huippuottelun pelanneen Daniel Lebedeffin.

Kolmannessa erässä pelattiin yhtä maalia

Kolmannessa erässä Tapparan hallinta oli entistä selvempää ja Areenan 4104 katsojaa odottivat ottelun ratkaisun tapahtuvan hetkenä minä hyvänsä.

Ajassa 43.53 Steve Moses sai rangaistuksen kampituksesta ja pelätty Tapparan ylivoima iski armotta. Lehterä syötti Kemiläiselle siniviivaan ja Kemiläisen rannelaukaus löysi maalinedustalla omalla tontillaan päivystäneen Veli-Matti Savinaisen, joka ohjasi hienosti ilmasta Tapparalle 3−2 maalin.

Maalista ei ehtinyt kulua kuin vajaa minuutti ja HPK tasoitti ottelun 3−3:een. Eetu Liukas hyödynsi Maksim Matushkinin löysän puolustamisen ja kiersi maalin takaa röyhkeästi maalille. Mainittakoon, että maalin toinen syöttäjä oli laulaja Juha Tapion poika, Mikael Tapio. Tehopiste oli Kerho-kasvatin ensimmäinen Liigassa.

Maalin jälkeen peli oli pitkälti Tappara vastaan Daniel Lebedeff. Kerhon molari torjui erässä 14 kertaa ja oli vieraiden tärkein pelaaja.

Jatkoajalla Lehterän huolimattomuus kostautui

Jatkoaika jatkui Tapparan hallintana, mutta ikään kuin pelin kuvana ratkaisu tapahtui suuresta Tapparan pelaajan virheestä. Ottelussa kovat tehot (0+3) takonut Jori Lehterä menetti kohtalokkaasti kiekon Michael Jolylle, joka syötti nopean Eetu Liukkaan läpi ja Liukas kruunasi iltansa toisella maalillaan ja samalla Kerholle arvokkaat kaksi pistettä. Tappara menetti näin ollen kaksi pistettä huolimattoman pelaamisensa seurauksena.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo