Pelicans voitti SaiPan vähämaalisessa kamppailussa – Saku Salmiselle uran ensimmäinen Liiga-maali

Varsinaisella peliajalla nähtiin kaksi maalia.
Pelicansin ja SaiPan kohtaaminen oli hyvin intensiivinen läpi ottelun ja vähämaalisuudestaan huolimatta kaukalossa tapahtui paljon.

Kauden avausvoittoaan metsästänyt SaiPa aloitti pelillisesti väkevästi Lahden keskiviikkoillassa. Keltamustat asettivat ottelulle suuntaviivat heti ensimmäisessä vaihdossa nappaamalla pelivälineen itselleen, kiekottelemalla jouhevasti keskialueen yli ja pelaamalla pitkän päätypelin.

Tämä teema jatkui aika lailla koko avauserän, jonka aikana SaiPa kykeni luomaan myös muutaman maalipaikan. C Moren lähetyksessä nähtyjen tilastojen mukaan kiekonhallintaprosentti oli SaiPan eduksi peräti 59–41

Lahtelaisten erän ainoa maalipaikka nähtiin 15 minuutin kohdalla, kun kultakypärä Joni Ikonen pääsi laukomaan vastahyökkäyksestä hyvältä paikalta kaukalon keskustasta, mutta Niclas Westerholm kesti tämän.

Avauserä eteni poikkeuksellisen nopealla tahdilla, kun pelikatkot oli laskettavissa yhden käden sormilla.

Toisessa erässä vaakakuppi kallistui Pelicansin suuntaan. Kotijoukkue aloitti toisen erän vahvasti, sillä heti ensimmäiseen viisiminuuttiseen Pelicans loi muutaman hyvän maalipaikan hyökkäysalueen hyökkäyspelin kautta sekä suorasta hyökkäyksestä.

SaiPa-käskijä Pekka Virta reagoi lahtelaisten hallintajaksoon ottamalla aikalisän ajassa 24.13. Aikalisästä ei kuitenkaan tuntunut olevan pelkästään positiivisia seurauksia, sillä heti aikalisää seuranneessa vaihdossa SaiPan hyökkääjä Jaedon Descheneau otti poikittaisesta mailasta kahden minuutin rangaistuksen hyökkäyspäässä.

Joitakin minuutteja myöhemmin Ville Meskanen otti seuraavan rangaistuksen kampituksesta. Pelicans ei kuitenkaan kyennyt hyödyntämään kumpaakaan ylivoimaa, sillä SaiPa painoi ahnaasti päälle, eikä lahtelaisten pakkopeli lähtenyt pyörimään.

SaiPan toisen erän ensimmäinen kunnollinen maalipaikka syntyi erän ylitettyä puolivälin, kun piikkinä lahtelaisten lihassa ollut Kristián Pospíšil pääsi läpiajoon. Patrik Bartošák pystyi kuitenkin estämään tämän.

Toisen erän lopulla SaiPa ylsi vielä lähemmäs, kun puolustajaduo Kalle Maalahti-Aaron Irving värkkäsi mainion maalipaikan, mistä jälkimmäinen laukoi kiekon ylärimaan.

Lopulta maaliton jakso päättyi toisen erän viimeisellä minuutilla, kun oikealta laidalta noussut Saku Salminen laukoi kiekon nollakulmasta ohi Westerholmin. Maali oli puolustajan uran ensimmäinen Liigassa.

SaiPa nousee peliin mukaan

Kolmatta erää ehdittiin pelata 4 minuuttia ja 21 sekuntia, kun Pelicansin Leevi Tukiainen sai kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä. Keltamustat onnistuivatkin heti ensimmäisellä ylivoimallaan, kun kiekon alueelle tuonut Ville Meskanen löysi keskelle vapaaksi jääneen Valtteri Ojantakasen, joka laukoi kiekon suoraan syötöstä ohi Bartošákin.

Kolmas erä jatkui melko tasaisissa merkeissä, missä kummallakin oli paikkansa. Pelicans käytti kiekon vielä tolpassa, kun erää oli jäljellä alle kaksi minuuttia, mutta lopulta tasainen ja kovan intensiteetin sisältämä kamppailu eteni jatkoajalle.

Jatkoaika oli kolmannen erän tapaan tasainen ja kummatkin joukkueet pääsivät hyville tonteille. Ratkaisu jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta, mihin SaiPa vaihtoi maaliin Jere Huhtamaan. Ainoa onnistuja oli Pelicansin Lukáš Jašek, joten Pelicans nappasi lisäpisteen itselleen.