Mielipide

Boucher löi pöytään valttikorttinsa − tutkapari Stone-Hoffman ratkaisi Senatorsille voiton

NHL / Kolumni
Ottawa Senators on itäisen konferenssin kärkijoukkueita ja viimeistelytehokkuudeltaan myös NHL:n kärkeä. Joukkueella on kuitenkin vielä yksi tapa parantaa suoritustaan. Mike Hoffmanin ja Mark Stonen laittaminen samaan ketjuun on Senatorsin vastine lasin rikkomiselle hätätilanteessa.

Miksi heitellä kiviä, jos omistaa aseen?

Sitä pitäisi kysyä Ottawa Senatorsin päävalmentaja Guy Boucherilta, joka jostain syystä panttaa tehokkainta asettaan. Laitahyökkääjät Mark Stone ja Mike Hoffman ovat olleet kaksi viime kautta Senatorsin tehokkaimpia hyökkääjiä.

Senatorsin onneksi Boucher ei epäröi tiukan paikan tullen rikkoa lasia ja sammuttaa tulipaloa parhaalla aseellaan.

Erityisen hyvin kaksikko on pelannut samassa ketjussa − riippumatta siitä, kuka on pelannut keskushyökkääjänä.

The Athletic -verkkojulkaisun toimittaja Graeme Nichols esitteli jutussaan taulukon, jonka mukaan kahden viime kauden aikana Senatorsin ketjukoostumusten välinen ero laukaustenhallinnassa ja maaliodottamassa oli yli kymmenen prosenttiyksikköä parempi, kun Stone ja Hoffman pelasivat samassa ketjussa.

Eniten Hoffman on kuitenkin pelannut yhdessä Tom Pyattin ja Jean-Gabriel Pageaun kanssa. Matt Duchenen liityttyä Senators-miehistöön on Hoffmania peluutettu kanadalaissentterin rinnalla.

Lauantain ottelussa Senators oli kolmesti tappioasemassa Colorado Avalanchea vastaan, ja päävalmentaja Boucher kokosi tehonyrkkinsä kesken pelin. Hoffman pääsi kolmanneksi lenkiksi Stonen ja Derick Brassardin ketjuun.

Stonen mukaan hänellä ja Brassardilla on jäällä toimiva yhteys. Tilastot taas puhuvat sen puolesta, että Stonella ja Hoffmanilla on vastaava yhteys.

Pian ketjumuutoksen jälkeen tämä näkyi myös käytännössä. Stone rakensi Hoffmanille avoimen maalintekopaikan takatolpalle, mutta 27-vuotias laitahyökkääjä ei osunut kunnolla kiekkoon. Myöhemmin samassa erässä yhteistyö toimi tehokkaammin, ja Hoffman laukoi ottelun voittomaalin pienen onnenkin avustuksella.

Onnen tai sattuman taakse ei kuitenkaan ole syytä piiloutua.

Senators sai ketjumuutoksen avulla kaipaamansa otteen peliin. Hoffman pelaa kahdeksan pelin pisteputkessa. Stone on tehnyt neljässä viime pelissä yhteensä viisi maalia. Brassardilla on ollut lähiaikoina myös pisteettömiä pelejä, mutta kuitenkin kolmen viime pelin saldo on 0+4.

Senatorsin sisäisessä pistepörssissä ainoastaan puolustaja Erik Karlsson onnistuu rikkomaan hyökkääjien kolmoisjohdon.

Pyrkimys leveään ja tasaiseen peluutukseen on toisaalta ymmärrettävää, mutta näin toimivan kolmikon rikkominen tuntuu silti omituiselta ratkaisulta.

Senatorsin onneksi Boucher ei kuitenkaan epäröi tiukan paikan tullen rikkoa lasia ja sammuttaa tulipaloa parhaalla aseellaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös