Hoffman vahva läpi ottelun − siirto kakkosketjusta Brassardin ja Stonen rinnalle tuotti tulosta

NHL / Artikkeli
Mike Hoffman osui lauantaina onnenkantamoisellakin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Mike Hoffman oli lauantaina yksi ottelun keskeisimmistä hahmoista kahdella maalillaan. Perjantaina Hoffman pelasi yhdessä Matt Duchenen ja Zack Smithin kanssa, mutta lauantaina ketjuun tuli loukkaantuneen Smithin tilalle Alexandre Burrows.

Maalien lisäksi kanadalaishyökkääjä Hoffman osoitti ottelussa monipuolisuutta ja kykyä pelata tehokkaasti muun muassa puolustussuunnassa. Duchenen ja Burrowsin ketjussa Hoffman oli puolustava ja varmistava hyökkääjä antaen tukea maalin takana olleille puolustajlle.

Vastaiskun mahdollisuuden tunnistaessaan Hoffman kuitenkin kiihdytti muutamalla potkulla huippunopeuteensa keskialueelta hyökkäysalueelle. Ottelun aikana Senators pääsi ylivoimalle kuusi kertaa, ja Hoffmanin kokonaispeliajasta merkittävä osa koostuikin ylivoimalla pelatuista minuuteista.

Joukkueen ykkösylivoimalla laukaisu-uhan siniviivalla muodostanut kanadalainen pelasi yhteensä 18 minuuttia 16 sekuntia. Ylivoimalla hän kirjautti lähes seitsemän pelattua minuuttia.

53. peliminuutilla samankaltainen kuvio kuitenkin toistui, ja tällä kertaa onnistuneesti.

Hoffman oli jäällä, kun Avalanchen Blake Comeau ryntäsi kiekonriiston jälkeen läpiajoon ja vei joukkueen 1−0-johtoon. Maalia ei voinut kuitenkaan sysätä kenenkään jäällä olleen hyökkääjän piikkiin, sillä ratkaiseva virhe sattui tähtipuolustaja Erik Karlssonille.

Ottelussa Hoffman oli erityisesti ylivoimilla aktiivinen ja haki ratkaisuja niin b-pisteen kuin b-pisteen kaarenkin tuntumasta. Laukomaan hän ei kuitenkaan päässyt kahdessa ensimmäisessä erässä ykkössektorilta.

Kanadalaisen tehtävä ylivoimalla on ensisijaisesti tuottaa jatkuva laukaisu-uhka ja tehdä maaleja. Sen lisäksi Hoffman rakensi peliä ja liikutti pelivälinettä laitaa myöten sivuttaissuunnassa saadakseen liikettä vastustajan neliöön, ja oikean raon tullessa hän lävisti syötöllään tiiviinkin alivoiman.

Hyökkääjä avasi Senatorsin maalihanat toisessa erässä ainoastaan 12 sekuntia aloituskiekon pudottamisen jälkeen. Hän sai vasempaan laitaan syötön laitaan Derick Brassardilta ja lähetti kiekon kohti Avalanchen päätyä tarkoituksenaan vaihtaa peliä puolelta toiselle. Matkalla kiekko kuitenkin pomppasi jäästä vaihtaen piirun verran suuntaa mennen kohti maalia.

1−1-tasoituksen myötä kanadalainen venytti pisteputkeaan jo kahdeksaan otteluun, millä hyökkääjä ylsi uransa tähän astisiin ennätyslukemiin. Ottelun toisen erän puolessa välissä Hoffman sai siirron Brassardin ja Mark Stonen miehittämään ykkösketjuun, ja siitä lähtien ketjun yhteispeli rullasi jouhevasti Avalanchen puolustuspäässä.

Kolmannen erän alussa Duchenella oli vapaa paikka iskeä ottelua tasoihin Hoffmanin ollessa jäällä. Duchene sai Jonathan Bernierin vartioiman maalin kulmalle syötön Stonelta, muttei saanut osumaa pelivälineeseen, joka lopulta liukui ohi mailan.

53. peliminuutilla samankaltainen kuvio kuitenkin toistui, ja tällä kertaa onnistuneesti. Osat kuitenkin vaihtuivat aiemmin ohi kiekosta lyöneen Duchenen ja Hoffmanin välillä. Vaikka Avalanche-puolustuksen mailat olivat välissä, Hoffman sai maalin kulmalla lapaansa syötön Stonelta ja laukoi ottelun voitto-osuman ohi voimattoman Craig Andersonin.

» Lähetä palautetta toimitukselle