Expressen: Lassi Thomson jättää NHL:n taakseen ja siirtyy ensi kaudeksi SHL-jäille

NHL, SHL / Uutinen
Thomson jättää taalajäät taakseen.
Kuva © Chris Tanouye
Ruotsalaislehti Expressen kertoo Lassi Thomsonin jättävän NHL:n ja siirtyvän ensi kaudeksi Ruotsin SHL:ään. Tamperelaisen uusi seura on Malmö Redhawks.

NHL-seura Ottawa Senatorsin sopimuspelaaja Lassi Thomson siirtyy ensi kaudeksi SHL:ään, kertoo ruotsalaislehti Expressen. Thomsonin uusi seura on Expressenin tietojen mukaan Malmö Redhawks.

23-vuotias on Senatorsin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2019. Hän pelasi koko kauden 2019–20 kasvattajaseuransa Ilveksen paidassa, minkä lisäksi hän ehti pelata seuraavalla kaudella 18 ottelua tupsukorvissa pohjoisamerikkalaisten kiekkosarjojen oltua tauolla. AHL-kauden alettua hän palasi Senatorsin organisaatioon.

Thomson on pelannut urallaan vain 18 NHL-ottelua, joissa hän on merkkauttanut tehopisteet 0+5. Senators asetti Thomsonin lokakuun alussa siirtolistalle, josta Anaheim Ducks poimi hänet. Ducks kuitenkin asetti Thomsonin jälleen siirtolistalle, jonka kautta hän päätyi takaisin Senatorsin organisaatioon. Puolustaja on pelannut koko kuluvan kauden Senatorsin AHL-seura Belleville Senatorsissa.

23-vuotias edusti Nuoria Leijonia vuoden 2020 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Hän oli joukkueen kapteeni Suomen taipuessa turnauksen pronssiottelussa Ruotsille.

Redhawks on SHL:n sarjataulukossa tällä hetkellä sijalla 11, pisteen päässä sarjan pudotuspeliviivasta. Seura vältti viime kaudella putoamisen Allsvenskaniin täpärästi voittamalla Brynäs IF:n putoamiskarsintasarjassa.

Seurassa pelaa tällä kaudella neljä suomalaista: Tomi Sallinen, Nuutti ViitasaloJanne Kuokkanen ja Lauri Pajuniemi. Expressen kuitenkin kertoi tammikuussa sekä Kuokkasen että Pajuniemen siirtyvän ensi kaudeksi Sveitsiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle