Mielipide

NHL:n kurinpitohelvetissä on oma paikkansa tyhjään maaliin lämääville

NHL / Kolumni
NHL:ssä osataan jakaa seuraamuksia kaukalossa, mutta "koodin", eli junttimaisten perinteiden ja poikittaisten mailojen kanssa sillä on edelleen painittavaa.

Muistatteko Dale Hunterin? Kevään 1993 pudotuspeleissä Pierre Turgeonia maalin jälkeen telonut voimahyökkääjän ja "rottapelaajan" sekoitus sai 21 ottelun pelikiellon tempauksestaan. Turgeon teki Capitalsin pelillisen selkärangan katkaisseen maalin ottelussa, ja Hunter yritti jotain samantapaista Turgeonille.

Tapaus muistuttaa Ridly Greigin ja Morgan Riellyn tilannetta lauantain kierroksella. Erona oli se, että Riellyn iskussa oli poikittainen maila mukana. Vieläpä samassa osassa kaukaloa!

Odotan NHL:n kurinpidolta vaisua pelikieltoa. Maailman kovin ammattilaisliiga on vaatimustasoltaan Toronton Sky Towerin korkeudella, paitsi jos pitäisi hillitä tunteet runkosarjalämärin hetkellä, tai pistää sikailijat kuriin kunnon pelikiellolla. Sehän voisi tuntua torontolaisista pahalta.

Reaktio ja Leafs-päävalmentaja Sheldon Keefen puolustelut kertovat menestyksen puutteesta. Fanien sympatiaa pitää hakea mielistelemällä heitä runkosarjapelin ylilyönneillä, kun sitä ei saada menestymällä pudotuspeleissä.

Saako Senators-pelaaja tehdä kuten teki? Oliko kyseessä nöyryyttäminen ja vastustaja kunnioittamatta jättäminen, johon pitäisi "vastata"? Hittolainen, NHL:n kurinpitohelvetissä on oma paikkansa tyhjään maaliin lämääville. Sitä sanotaan käytösrangaistukseksi. Ei muuta kuin 2+10 minuutin käytösrangaistus Greigin tavoin toimiville, jos niin nähdään tarpeelliseksi. Väärästä tuuletuksestakin sellaisen voi kiekossa saada.

NHL:n pitäisi ihan toden totta ottaa päähän, niskaan ja selkään kohdistuneet poikittaiset vakavammin. Naamaa voidaan hieroa lyömättä siihen mailalla tai nyrkillä.

Ja sitten vielä; näiden joukkueiden pitäisi opetella menestymään pudotuspeleissä, niin jokainen kahnaus koettaisiin merkityksellisissä peleissä, pudotuspelisarjojen ratkaisuhetkillä. Runkosarjassa tällaiset hengettömät Riellyn pullistelut alleviivaavat vuosittaista alisuorittamista kärkitason materiaalista huolimatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös