Mielipide

Suomen kokemattoman joukkueen kokemukset tiivistyivät voitetuksi pronssimitaliksi

MAAJOUKKUE / Kolumni

Suomen naisten maajoukkue nappasi itselleen pronssimitalin kaatamalla Sveitsin vakuuttavasti 4−0. Vaikka Naisleijonat olikin jo ennen turnausta yksi kiistattomista mitalisuosikeista, voidaan pronssia pitää nimenomaan voitettuna mitalina.

Jo ennen turnausta käytiin keskusteluja, väittelyitä ja spekuloitiin, kenen olisi pitänyt olla joukkueessa ja missäkin roolissa. Jonkun piti jäädä kotiinkin. Välillä tuntui olevan epäselvää, tietävätkö osapuolet missä kukin asuu.

Lopulta valittu joukkue lähti Pekingiin ja turnaus alkoi odotetunlaisesti kahdella tappiolla pohjoisamerikkalaisia joukkueita vastaan. Alkulohkossa myös Sveitsi kävi nappaamassa pisteet Suomelta ja jotkut ripottelivat jo tuhkaa Naisleijonien päälle.

Päävalmentaja Pasi Mustonenkin lähti kesken kaiken kotiin perhesyiden vuoksi. Kansa raivostui ja myllytti lisää vettä kiukaalle. Pitkäaikainen apuvalmentaja Juuso Toivola hyppäsi vastuutontille ja hänestä kieltämättä paistoi jännitys pestin alkuvaiheessa.

Pudotuspelien koittaessa joukkue oli valmiina ja useat ensikertalaiset nousivat esiin. Maalivahti Anni Keisala, puolustaja Nelli Laitinen ja hyökkäyksestä esimerkiksi Elisa Holopainen osoittivat, että Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue on tulevaisuudessakin hyvissä käsissä. Onnistujien ja ennen kaikkea itsensä ylittäneiden listaa voisi jatkaakin.

Se, mitä Naisleijonat kävi läpi ennen turnausta, sen aikana ja vielä aivan sen loppumetreillä osoitti, että tämä joukkue oli kenties pelillisesti odotettu mitalisti, mutta henkisellä puolella nähty kasvu nostaa saavutuksen arvon korkealle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös