Tunnemyrskyn keskellä pelannut Michelle Karvinen: "Kotiin meneminen tulee olemaan vaikeaa, kun joku ei olekaan enää siellä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Michelle Karvinen pääsi juhlimaan uransa kolmatta olympiamitalia.

Naisleijonien kokeneeseen kaartiin kuuluvasta hyökkääjästä Michelle Karvisesta tuli yhdessä Jenni Hiirikosken ja Minttu Tuomisen kanssa ensimmäiset suomalaiset naispelaajat, jotka ovat voittaneet urallaan kolme olympiamitalia.

– En olisi koskaan osannut arvata, että voittaisin kolme mitalia olympialaisissa. Tämä merkitsee ihan kaikkea jokaiselle meistä, jotka ovat uhranneet tunteja tämän eteen.

– Olimme todella keskittyneitä tähän peliin ja hoitamaan homman kotiin, Karvinen tunnelmoi voitetun pronssiottelun jälkeen.

Monien eri kohujen jälkeen Naisleijonien voittamassa pronssissa on erityistä merkitystä, vaikka lopulta se irtosikin varsin vaivattomasti.

– Olen todella ylpeä siitä, miten käsittelimme kaikki käänteet täällä. Kilpaileminen täällä ei ole ollut helppoa ja henkisesti aivan erilaista aiempiin olympialaisiin verrattuna.

Surua ja kaipuuta

Henkilökohtaisesti Karvinen joutui kaiken muun kohun keskellä käsittelemään surua, kun hänelle rakas ja läheinen henkilö menehtyi turnauksen alkupäivinä.

– Tiedän, että mitalin kanssa kotiin meneminen tulee olemaan vaikeaa, kun joku ei olekaan enää siellä. Tiedän kuitenkin, että hän on ylpeä.

Myös joukkueesta ulos jätetyn Noora Rädyn ympärillä vellonut kohu oli henkilökohtaisesti vaikea paikka Karviselle, sillä maalivahti on hänen läheinen ystävänsä.

"Tiedän kuitenkin, että hän on ylpeä."

– Olen pelannut koko urani Nooran kanssa, ja henkilökohtaisesti tämä tapaus oli minulle vaikea asia.

– Täällä olleet maalivahdit tekivät kuitenkin upeaa työtä, mutta ystävänä toki kaipaan nyt Nooraa, Karvinen myönsi.

Tanskalaissyntyisen Karvisen maajoukkueura on jo ehtoopuolella, mutta ainakin yhdessä arvoturnauksessa hänet vielä nähdään Suomen paidassa.

– Haluan varmasti pelata ensi syksyn MM-kisoissa Tanskassa, koska olen kasvanut siellä. Se on erityinen asia minulle, ja sen jälkeen kaikki on avoinna.

» Lähetä palautetta toimitukselle