Mielipide

Yle petti perinteisen radion ystävät heti ensimmäisten Liiga-finaalien aikaan − vain yksi ottelu kuuluu analogisesta radiosta

LIIGA / Kolumni

Ylen perinteisen ja legendaarisen Kiekkokierroksen siirto lopetetulta Yle Puheelta sisarkanava Radio Suomeen ja verkkopalvelu Yle Areenaan haisi välittömästi klassikon hitailta jäähyväisiltä. Liiga-kauden edettyä finaalivaiheeseen asia konkretisoituu kuitenkin raa'alla tavalla jo nyt, jopa nopeammin kuin odotettua.

Kun finaalien otteluohjelma Ylen kanavilla julkaistiin ensimmäisen finaalin kynnyksellä, on totuus analogisen radion ystäville kipeä: mahdollisesta seitsemästä finaaliottelusta vain yksi kuullaan radiosta. Kyseinen ottelu on ensi keskiviikkona pelattava kolmas ottelu.

Radio Suomen lähes miljoonan päiväkuuntelijan ryhmästä jää iso siivu käyttäjiä ilman kiekkolähetystä otteluissa 1, 2 sekä 4–7, jos Areenan käyttö ei ole oman osaamisen rajoitusten tai verkkoyhteyden puuttumisen takia mahdollista.

Ylen pyrkimyksiä ohjata ihmisiä korkealuokkaisten kulttuuri- ja ajankohtaissisältöjensä  ääreen Areenassa sopii kyllä yleisellä tasolla arvostaa. Areena on erinomainen palvelu itsessään.

Emme ole kuitenkaan kaikki samanlaisia tai samassa tilanteessa. Analogisen radion varassa olevia suomalaisia tieto ei lohduta. Nyt finaaliottelujen kuunteluun tarvittaisiin sähköposti ja sen kautta tuleva rekisteröinti Yle-tunnuksilla, tai sitten palvelun käyttö selaimella. Vaikka asia kuulostaa erikoiselta lukuisten kiekonystävien korvaan, ei asia ole kaikille itsestäänselvyys tai mahdollista.

Kuoleepa siinä sivussa myös iso siivu kiekkoromantiikkaa niistä ajoista, kun lätkäpeliä oli mahdollista kuunnella paristoradiosta vaikka navetassa, erätuvalla tai autossa. Siellä, missä kännykkää ei ollut, tai kenttä ei riittänyt. Nyt perinteisestä radiosta kuullaan kokonainen yksi finaali, ja sekin erikoisen, viihdepainotteisen iltaohjelman osana. Ennen haettiin oikeaa taajuutta, nyt urheilusisältöä viihteen seasta.

Vaikea arvostaa tätä suuntausta, Yleisradio.

"Kiekkokanavalla" on jääkiekkokulttuuria, kiekon yhteiskunnallisia vaikutuksia, viihdettä ja sen suuria sekä pieniä kokonaisuuksia kriittisesti tarkasteleva juttusarja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös