Mielipide

Pelipaikan muutos Helsingissä on onnistunut − tunnelma on kisakokemuksen ydin

MAAJOUKKUE / Kolumni
Helsingin lohkon siirto Ilmalan areenasta Helsingin jäähalliin tehtiin pakon edessä vain pari kuukautta ennen MM-kisojen alkua. Kisatunnelman kannalta ratkaisu on ollut erinomainen.

Maailmanpoliittinen tilanne ja entisen Hartwall Arenan omistajiin kohdistuvat pakotteet ajoivat nyt pelattavat jääkiekon MM-kisat ulos suunnitellusta kakkoshallista. Korvaava pelipaikka tarvittiin pikavauhtia, ja näin pelit siirtyivät jäähalliin eli tuttavallisemmin Nordikselle.

Siellä MM-kiekkoa oli nähty viimeksi 31 vuotta sitten.

Helsingin jäähalli vetää viitisentuhatta katsojaa vähemmän kuin kaupungin suurempi areena, mutta hallin rakenteet tarjoavat silti paremman mahdollisuuden hienoon tunnelmaan, kuten on varmasti nähty monia kertoja HIFK:n tärkeissä peleissä.

MM-kisoissa halli ei ole ollut lähelläkään täyttä, mutta tunnelmaa on riittänyt lähes kaikkiin otteluihin. Tunnelman ovat taanneet innokkaat fanijoukot mukana olevista maista.

Parasta kannattajakulttuuria ovat tarjoilleet Saksan, Slovakian ja Sveitsin tukijoukot, ja näin ollen jo pelattu Slovakian ja Saksan mittelö on ollut kisojen hienoin tunnelmaltaan. Urheilujuhlan ilmapiirin kruunasi se, että ottelun voittajaa saatiin jännittää pelin loppuun asti.


Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön IIHF (@iihfhockey) jakama julkaisu

Saksalaiskannattajilla riitti myös tilannetajua, sillä joukkueen hyökkääjä Mattias Plachta vietti maanantaina 31-vuotissyntymäpäiviään. Kertaalleen pelin aikana ja myös pelin jälkeen hallissa kaikui synttärionnittelulaulu.

On myös annettava erityiskunniaa kovaääniselle ranskalaiskannattajalle, jonka huuto "Allez les Bleus" jätti parhaimmillaan koko saksalaispäätykatsomon varjoonsa. Hän saikin ansaitut aplodit myös saksalaisilta.

Hienot areenat ovat monesti kriteerinä, kun MM-kisajärjestäjiä valitaan. Samalla voi kuitenkin unohtua tunnelma kisa-areenalla, ja se on loppujen lopuksi MM-kisojen kaltaisen kansanjuhlan ydin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös