Ville Hämäläinen: ”Suurin lihas löytyy sisältä”

LIIGA / Haastattelu
Hämäläinen uskoo SaiPan sydämeen.
JYP on jättämässä SaiPan kyydistä tämän kevään puolivälierissä. Tommi Jokinen ja Ville Hämäläinen eivät kuitenkaan anna kahden perättäisen tappion lannistaa itseään.

SaiPalle jäi toisesta puolivälieräottelusta paljon jossiteltavaa. Ensimmäisessä erässä hylättiin maali, kun tuomari ehti viheltää pelin poikki. Toisessa David McIntyre ja Tommi Jokinen pääsivät läpiajoon, mutta maalilaulun sijaan soi ylärima.

− Totta kai se vähän söi, Jokinen myönsi pelin jälkeen, mutta pysyi kuitenkin optimistisena.

− Nyt ei mennyt, mutta ensi pelissä se toivottavasti menee. Ei tässä ole kuin yksi suunta ja se on ylöspäin.

Myös Ville Hämäläinen näki auringonpaistetta Lappeenrannan risukasassa ja vakuutti SaiPan nousevan kuten JYP nousi kaksi vuotta sitten.

− 2–0, se ei ole paras seitsemästä -sarjassa vielä mitään. Pelillisesti me olemme minun mielestäni hyvin mukana ja se on se tärkein viesti, Hämäläinen alleviivasi.

− Se on yksi voitto, yksi kiinnitys ja sillä selvä. Pieniä juttuja parantamalla tuolla kaverin päässä - pitää laittaa jalkaa töihin, niin meidän vahvuudet tulevat esiin.

SaiPa väläytteli osaamistaan ensimmäisessä ottelussa ja toisessa oli pitkään niskan päällä. Vaikka maaleja ei tullut, jäällä nähtiin energinen kotijoukkue, joka hetkittäin taklasi kaikkea mikä liikkuu. JYP kuitenkin sakotti suvereenisti virheistä, ja kun SaiPa joutui jälleen takaa-ajoasemaan, keltamustien paletti levisi käsiin.

− Tavallaan on niin kova halu tulla tasoihin heti ja nopeasti. Ehkä siinä alkaa se oma peli sakkaamaan pahasti, kun kaikki haluavat niin kovasti tehdä maalin, Jokinen pohti joukkueen ongelmia.

Perjantain pelin tavoin pelaajat pyrkivät toistensa iholle, ja Hämäläinen olikin yksi kotijoukkueen näkyvimmistä haastajista. Toisen erän vauhdikkaimmilla hetkillä mies lämmitteli samassa vaihdossa niin Nolan Yonkmania kuin Tuomas Pihlmaniakin.

− Se on ihan normaalia pudotuspelikiekkoa, molemmilta puolilta taattua tavaraa, kilpakumppaneitaan selvästi hintelämpi Hämäläinen vakuutteli.

− Suurin lihas löytyy kuitenkin tuolta sisältä. Se on se, mikä on iso juttu.