Vallin odottaa kovia vääntöjä

LIIGA / Haastattelu
Viime keväänä Ylöjärveltä kotoisin oleva Ari Vallin laukoi itsensä oululaisten sydämiin. Mestaruudesta on kulunut vuosi, ja jälleen on finaalien aika.

Ennen loppuotteluita Kärpät raivasi tieltään Tapparan sekä Lukon. Sarjat olivat luonteeltaan varsin erilaisia, sillä tamperelaisia vastaan Kärpät hallitsi pelejä selvästi, mutta Lukko-ottelut olivat todella tasaisia loppuun asti.

- Sarja Tapparaa vastaan oli vähän erilainen, alku otti tiukoille, mutta mielestäni kahdessa viimeisessä pelissä olimme aika selvästi hallitseva osapuoli. Lukkoa vastaan kaikki väännöt olivat tiukkoja, viimeisessä ottelussa meinattiin itse vähän kusta se homma. Ihan hyviä sarjoja kummatkin olivat.

Pudotuspeleissä Kärpät on pelannut kuudella puolustajalla, ja tämä tuntuu olevan mieluinen systeemi pakeille. Vallin on pelannut pelinsä Josef Boumediennen kanssa ja kerännyt kahdeksassa ottelussa tehot 1+1.

- Kuusi on parempi kuin seitsemän - pääsee paremmin rytmiin mukaan, kun kuudella pelataan. Henkilökohtaisesti tämä sopii paremmin. Oma peli ei ole vielä ihan niin hyvää kuin odottaisin, paljon parempaankin pystytään.

Vuosi sitten Vallin pääsi ratkaisemaan Kärpille mestaruuden, ja puolustaja odottaa tämänkin vuoden finaaleita innolla.

- Tietenkin on hyvät mietteet - tätä varten on tehty hommia. Pieni välitavoite oli, kun käytiin Super Sixissä, ja nyt sitten taas finaaleihin. Tietenkin yritetään kultaa taas mennä vuolemaan.

Finaaliparia on ennakoitu varsin tasaiseksi, ja myös joukkueiden materiaalit ovat paljon toistensa kaltaisia.

- Jokereilla on varmasti paljon taitoa. Hyvä paketti heillä on - hyvä hyökkäys ja loistava maalivahti. Tiukka sarja tulee, mielestäni aika tasaiset joukkueet ovat vastakkain. Pelasimme tasaväkisiä pelejä runkosarjassa, joten luultavasti hyviä vääntöjä on luvassa.

Tuttu taistelupari

Oululaiset voittivat runkosarjan ja saavat täten finaaleihin kotiedun. Runkosarjassa Jokerit pystyi voittamaan molemmat Raksilassa käydyt kamppailut. Kärppä-puolustaja ei usko, että kotietu voisi ratkaista sarjan.

- Vanhoilla peleillä ei ole merkitystä - eikä pelkällä kotiedulla pärjää. Molemmissa paikoissa pitää pystyä voittamaan. Harvoin semmoisia sarjoja on, että pelkällä kotiedulla mennään - yleensä jossain vaiheessa jompikumpi pystyyn ottamaan vierasvoiton. Pitää oppia, että tappioita tulee, mutta siitä lähdetään, että kotietu pysyy meillä.

Kärpät ja Jokerit ovat kohdanneet viitenä peräkkäisenä vuotena pudotuspeleissä. Vallin on kokenut näitä sarjoja kummankin seuran väreissä, ja tietää, että Raksila ei ole helppo paikka vierasjoukkueelle.

- Kovia vääntöjä nämä sarjat ovat olleet. Vierasjoukkueelle Raksila ei ole kiva paikka. Yleisö on kotijoukkueen takana, ja vastustajalla ei ole helppo pelata. Jos saadaan paljon kannustusta, niin ei täällä kenelläkään vastustajalla helppoa ole.

Finaalijoukkueiden välille on aikojen kuluessa syntynyt jännitettä, joka tuntuu niin katsomossa kuin kentälläkin.

- Oma pikku kutinansa näissä on. Kärpät on jokaisena pudotuspelikautena kohdannut Jokerit, ja voitot taitavat olla Kärpille 3-1. Tiukkoja vääntöjä – aina pieni hegemonia kun Jokereita vastaan pääsee taistelemaan.

Tasaisissa otteluissa pienet asiat voivat ratkaista jopa koko sarjan. Vallin tietää ainakin yhden aseen, jolla Kärpät hyökkää helsinkiläisten kimppuun.

- Liikkuvuus. Meillä on pikkuisen liikkuvampi porukka. Kun pidetään sama liike kasassa, niin meillä on hyvät mahdollisuudet voittoon.

Vuosi sitten Vallin oli oululaisten sankari. Nähtäväksi jää, onko sama mies ratkaisijana tänäkin keväänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle