Tikkanen maaliin johtaneesta pyllähdyksestään: "Harkittu kuvio"

LIIGA / Haastattelu
Harri Tikkanen osaa antaa maaliin johtaneen syötön - vaikka sitten pylly jäässä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

– Me pelattiin viisaasti puolustuspeliä ja pidettiin kaveri ulkona tilanteista. Omat paikat tuli ja tehtiin niistä maalit. Siinä ratkaisut pääpiirteittäin, Harri Tikkanen kertasi.

"Saatiin siinä vastustajan kärkimies liikkelle, kun käytin vähän pyllyä jäässä."

Rauman Lukko siirtyi vierasvoiton myötä välieräsarjassa 2–1-johtoon Tampereen Tapparaa vastaan. Lukko on pitänyt ensimmäistä kohtaamista lukuunottamatta onnistuneesti Tapparan kärkimiehet kurissa. Esimerkiksi runkosarjan maalikuningas Olli Palola ei ole vielä avannut maalitiliään Lukkoa vastaan, mutta Tikkasen mielestä kyseessä ei ole erikseen merkitty kaveri.

– "Opa" näkyy sieltä kultakuuppansa ansiosta, ei mitään tarkkaa käskyä ole tullut valmennukselta. Siellä on paljon muitakin hyviä pelaajia vastustajalla. Mun mielestä ollaan saatu niitä aika hyvin pimentoon. Ei siellä pelkästään "Opan" perässä juosta, Tikkanen kertoi.

Lukko-puolustaja merkkautti ottelun avausmaaliin pudotuspelikevään seitsemännen syöttöpisteensä. Tikkanen kompuroi ylivoimalla alimpana miehenä, mutta onnistui makuulta luutimaan kiekon omille ja tilanne päättyi lopulta Joonas Komulaisen maaliin.

– Se oli harkittu kuvio. Saatiin siinä vastustajan kärkimies liikkelle, kun käytin vähän pyllyä jäässä. Lätytin siitä pelintekijälle, joka teki maalin. Ihan harjoiteltu kuvio kyseessä, Tikkanen hymyili.

Tikkanen rikkoi syöttöpisteen myötä oman henkilökohtaisen pudotuspelien piste-ennätyksensä. Nyt 72 pudotuspeliottelua urallaan pelannut 33-vuotias puolustaja on ollut tyytyväinen omaan pelaamiseensa.

– Ihan mallikkaasti on mennyt, ei mitään ongelmia ole ollut. Kyllä siinä on saanut hikeä virrata jäälle, mutta tiukkaa puolustusta on ollut. Ihan ok siis.

Sarja jatkuu keskiviikkona Raumalla, jolloin maanantaina kotiedun riistäneellä Lukolla on voitolla mahdollisuus saada jo ottelupallo käsiinsä. Tikkanen odottaa keskiviikkona jatkettavan siitä, mihin maanantaina jäätiin.

– En usko, että paljon tulee peli muuttumaan. Kovaa ja hyvävauhtista kamppailupelaamista. Ei siinä paljon hienouksia tule näkymään. Tila ja aika on aina vähissä. Sellaista pudotuspelikiekkoa ja siitä pitää nauttia, Tikkanen pohti.

– Kovia kamppailuja nämä on puolin ja toisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle