Lukolta onnistunut ryöstöretki - kiitos Komulaisen

LIIGA / Raportti
Kurinalainen Lukko korjasi sadon.
Kuva © Jarno Hietanen

Kolmas välieräottelu päättyi harvinaisesti Lukon vierasvoittoon Tapparasta. Lukon ykköstykkinä toimi 166 senttinen Joonas Komulainen, joka teki todella näyttävän avausmaalin ylivoimalla ottelun ensimmäisessä erässä. 

Komulainen teki esityön myös Lukon toiselle ja viimeiselle maalille. Hän kuljetti kiekon Tappara-alueelle, rauhoitti pelin ja Olavi Vauhkonen lapioi kiekon verkkoon.

Tappara-luotsi Jussi Tapola yritti herätellä joukkuettaan kolmannessa erässä vielä tasoihin. Tapola teki muutoksia kolmeen ketjukokonaisuuteen ja saikin kotijoukkueelle hyvän vireen päälle, mutta maali jäi tekemättä.

Tapparan ainoa osuma syntyi, kun Jan-Mikael Järvinen tarjoili kiekon komeasti puolustaja Henrik Tömmernesille maalin eteen. Tömmernesin ei tarvinnut kuin ohjata kiekko tyhjään maaliin.

Tuomarilinja oli varsin salliva läpi ottelun. "Nuija"-huudot raikasivat Hakametsässä vähän väliä, mutta raitapaidat eivät tästä välittäneet.

Lukolle lisäannos itsevarmuutta 

Lukon päävalmentaja Risto Dufva oli varsin tyytyväinen joukkueensa toimintaan ottelun jälkeen.

− Otimme vierasvoiton, mikä tarvitaan tässä sarjassa. Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat meidän suunnitelmien mukaisia. Viimeisessä erässä tulos ohjasi liikaa toimintaa. Tietenkin siinä Tappara myös veti aika all in –karvauksia. Pystyimme puolustamaan ja pitämään vastustajan yhdessä maalissa ja olemme tosi tyytyväisiä siihen, analysoi Dufva joukkueensa voittoa.

− Toisen erän loppu oli kyllä hyvä ja ottelun alku oli erinomaista. Tässä on paljon kyse siitä ajatteletko lopputulosta ja seuraamuksia vai pelaatko peliä.

Dufva iloitsi myös kotiedun siirtymisestä raumalaisille. 

− Tämä tilanne ruokkii meitä hyvin. Meillä on loistava mahdollisuus ja olemme sen ymmärtäneet.

Ville Niemiselle hankittua syntymäpäivälahjaa Dufva ei suostunut paljastamaan.

"hyvä, ettei siihen filmiin lähdetty mukaan"

Tapola uskoo, että lauantaina pelatun useamman jatkoerän ottelun voitto toi Lukolle lisää itsevarmuutta.

− Se kumpi vähän saavuttaa sitä pientä etulyöntiä henkisellä puolella, on yleensä vahvoilla. Varmasti he siitä sitä saivat. Kun pääsimme pelaamisen kautta siitä yli, niin saimme sitä itse kolmanteen erään, mutta tulos ja tehot jäivät puuttumaan.

Kolmanteen erään tehdyt ketjumuutokset toimivat pelillisesti, mutta ei tuloksellisesti.

− Pienillä muutoksilla pyrimme saamaan lisäenergiaa. Katsotaan millä koostumuksella menemme seuraavaan peliin. Hyvin vastasi joukkue huutoon, mutta siihen ei voi vaikuttaa meneekö paikoista sisään. Hyvin kiekottomat tekivät töitä ja olivat maskissa.

Tuomarilinja oli maanantaina hyvin salliva.

− Jos olisi pelattu runkosarjaa, niin varmasti olisi tullut Lukolle kymmenen minuuttia boksia. Se on pudotuspelien henki ja niin se vaan menee. Linja on linja, kunhan se ei lähde heittämään tuosta seuraavaan peliin jos numerot onkin toisinpäin.

− Rehellistä kamppailupeliä ja se on hyvä, ettei siihen filmiin lähdetty mukaan, että tuomarit eivät sitä noteeranneet millään tavalla. Se oli tilanne, mikä ei mun mielestä kuulu pudotuspeli-kiekkoon, alleviivaa Tapola.

Lukko meni voitollaan ottelusarjassa 2−1-johtoon ja pelit jatkuvat keskiviikkona Raumalla. 

» Lähetä palautetta toimitukselle