Roope Mustosen ilo ja suru

MESTIS / Haastattelu
KooKoon loukkaantumiskierteen keskellä apuihin hälytetyn Roope Mustosen kauden Mestis-debyytti oli onnistunut. Pettymyksen karvaan maun suuhun toi pelin aikana tullut polvivamma, jota harmitteli myös miehen otteita kehunut KooKoon päävalmentaja Ismo Lehkonen.

Sarjakärki KooKoo kärsii tällä hetkellä loukkaantumiskierteestä, kun rivistöstä on poissa peräti seitsemän pelaajaa. Seurajohdon etsittäessä apua akuuttiin hyökkääjäpulaan nousi esiin Kotkan Titaaneissa tehokkaasti alkukauden aikana II-divisioonassa ja Suomi-sarjan karsintasarjassa pelanneen Roope Mustosen nimi.

Keskiviikkona kysely, torstaina harjoituksiin ja perjantaina Ouluun. Mustosen lähtö Mestis-komennukselle oli vähintäänkin vauhdikas.

Samat sanat, työteliään ja hyvän maalintekijän lisäksi, kuvaavat miehen pelaamista, josta Mustonen saikin ansaitut kehut myös KooKoon päävalmentajalta Ismo Lehkoselta Kiekko-Laseria vastaan voitoksi kääntyneen ottelun jälkeen.

− Olin tosi otettu siitä tavasta miten Mustonen pelasi. Tykkäsin erittäin paljon ja hän oli yllättävän fiksu pelaaja ja se on koutsille aina aika hyvä juttu, Lehkonen hehkutti Mustosta.

Mustonen tuli paikkaamaan KooKoo-hyökkäyksestä viime ottelussa pudonnutta Jiri Veistolaa, jonka sivu- ja eturistiside sanoivat sopimuksensa irti LeKi-puolustaja Ville Laineen taklauksen seurauksena.

− Veistolan loukkaantumisen yhteydessä meiltä lähti yksi iso palanen pois tuosta meidän ryhmästä. Mustosen olisi pitänyt olla kauden alusta asti meidän mukana, ei minullakaan ole ollut paljoa antennit ylhäällä. Toivottavasti se polvilumpio menisi kuntoon kolmessa viikossa, ettei menisi neljään viikkoon, Lehkonen harmitteli.

Hyvän alun jälkeen pettymyksen äärelle


Mustonen on päässyt aiemmin tuulettamaan Mestis-maaleja Kotkan Titaanien riveissä.

Mustosen KooKoo-debyytti sai ikävän päätöksen, kun taklaustilanteen yhteydessä miehen polvi jäi huonoin seurauksin vastustajan alle.

− Siinä vähän polvi vääntyi, katsotaan mitä sieltä löytyy. Puolittainen taklaustilanne, jossa kaveri kaatui tuohon jalan päälle ja vähän pääsi taittumaan polvi, Mustonen totesi loukkaantumistilanteesta.

Mustonen lähti innostuneena mukaan pikakomennukselle, jossa tavoitteena olikin näyttää parasta osaamista.

− Hyvällä mielellä lähdin tietenkin näyttämään parasta ja kokeilemaan siipiä. Riittääkö vauhti ja eihän siinä mitään, mielellään auttaa kun apu kelpaa.

Suomi-sarjan karsinnoista Mestiksen puolelle siirtyminen ei näkynyt suuresti miehen pelaamisessa. Tempoon totuttelu ei vaatinut kuin pari vaihtoa, joiden aikana myös miehen tekemä ottelun avausmaali syntyi.

− Kyllähän se muutaman vaihdon ottaa, että pääsee mukaan vauhtiin. Se peli on kuitenkin sen verran nopeampaa, mitä alemmalla tasolla. Kyllähän siihen istuu, kun asennoituu hyvin.

Maalissa Mustonen sai kiekon vasempaan laitaan, josta puolinopea laukaus päätyi hieman yllättäen Tomi Karhusen vartioiman Kiekko-Laserin maalin ylänurkkaan. Mies itsekin oli hieman yllättynyt osumasta.

− Siinä tuli hyvä levitys laitaan, pakki sai hyvin annettua vauhtiin. Ajattelin ampua, että siitä tulee rebound, kun ketjukaveri oli niin hyvin menossa maalille, mutta sitten se luiskahtikin maaliin.

Hyvästä alusta nauttiminen kääntyi vaikeaksi polvivamman vuoksi, jonka takia kolmannessa erässä ja jatkoajalla miestä ei enää kentällä nähty.

− Ilmeisen liian hieno alku, kun sitten tuli tuo loukkaantuminen.

Tulevaisuus avoinna

Kotkan Titaaneissa alkukauden pelannut Mustonen kehuu avoimesti seuraansa, jonka meneillään oleva kiekkosesonki on kulkenut lähes parhaalla mahdollisella tavalla.

− Hyvinhän siellä on mennyt, kun kaikki pelit ollaan voitettu, toivottavasti menee jatkossakin. Organisaatio on tälle kaudelle kehittynyt kovasti. Kasassa on aiempaa urheilullisempi joukkue ja pelillisesti ollaan kehitytty tosi paljon. Mukavahan se on pelata, kun pelejä voitetaan.

Tulevaisuutta kyseltäessä ei Mustonen osannut antaa suoraa vastausta. Polven tilanteen tarkistelun jälkeen katseet kääntyvät siihen joukkueeseen, jossa miehen palveluksista päästään nauttimaan.

− En ole vielä kerennyt miettiä, katsotaan ensin että miten tuon polven kanssa käy. Sen jälkeen katsotaan asioita eteenpäin, askel kerrallaan mennään.

Ammattinaan Mustonen toimii ambulanssissa ensihoitajana, joten ensihoito polven suhteen on kunnossa. Ensi viikon magneettikuvaukset paljastavat polven todellisen nykytilanteen, joka miehen ja lääkärin mukaan ei kuitenkaan olisi se pahin mahdollinen.

− Ensi viikko määrää paljon, kun pääsee magneettikuvauksiin tutkimaan. Sitten tietää, että onko sieltä jotain mennyt rikki vai ei. Lääkäri kävi nopean tutkimuksen tekemässä ja totesi, että ei siinä mitään isompaa ole. Toivotaan ettei mitään ole.

Kokonaisuudessaan Mustosen tämän kauden Mestis-debyytti oli lyhyt, mutta onnistunut. Työteliäs ja varsinkin alemmissa sarjoissa hyvänä maalintekijänä kunnostaunut Mustonen sai kirjoitettua nimensä isolla ainakin KooKoon käskyttäjä Lehkosen papereihin. Nähtäväksi jää, minkä sarjatason kaukaloissa hyökkääjä seuraavan kerran tositoimissa nähdään.

» Lähetä palautetta toimitukselle