Pyry ei kaadu ainakaan maalivahtipeliin

Suomi-sarja / Haastattelu
Kalle Hokkanen on ollut Pyryn viimeinen lukko kuluvalla kaudella.
Kuva © Harri Hedman, harri.hedman@gmail.com
Nokian Pyryn Suomi-sarjajoukkue lähtee kuluvalla viikolla alkaviin pudotuspeleihin yhtenä ennakkosuosikeista. Joukkueen tavoitteena ollut pudotuspelien kotietu saatiin saavutettua, ja nyt joukkue uhkuu itseluottamusta tulevaa kohtaan.

Pyryn ykkösmaalivahdin viittaa läpi kauden kantanut Kalle Hokkanen on pudotuspelien alkamisesta innoissaan. Kauden tärkeimmät pelit nostattavat fiilikset huippuunsa.

− Totta kai on hieno fiilis. Pudotuspelejä odottaa aina koko kauden, sen takia näitä pelejä periaatteessa pelataan. Muuten kaikki olisi mennyt ihan hukkaan, jos sinne asti ei olisi päässyt, Hokkanen toteaa.

Pyry kohtaa puolivälierissä Huntersin. Muut puolivälieräparit ovat Ketterä-Titaanit, JHT-Koovee ja FPS-AIK. Hokkanen näkee, että tuleva taisto Mestis-karsintapaikoista ja Suomi-sarjan voitosta on kova.

− Kaikki joukkueet, joka pudotuspeleihin ovat päässeet, ovat paikkansa ansainneet. On hienoa lähteä taas mittaamaan omaa ja joukkueen tasoa.

Hokkanen on vakiinnuttanut paikkansa nokialaisten ykkösmaalivahtina kauden aikana, vaikka vastus on ollut kova Juha Taposen ja Noora Rädyn muodossa. 22 pelattua ottelua torjuntaprosentilla 91,99 kertoo omaa kieltään onnistuneesta kaudesta. Hokkanen ei kuitenkaan nosta itseään jalustalle vaan muistuttaa, että kausi on vielä pahasti kesken ja tavoitteet saavuttamatta.

− Ykkösmaalivahdin paikka oli yksi tavoite, joka oli kauteen lähdettäessä. Joukkueen eteenhän tässä kuitenkin koko ajan mennään, ja ne tavoitteet ovat aika pahasti vielä saavuttamatta. Niitä kohti vain mennään.

Pyryn tavoitteena on edetä aina Mestis-karsintaan saakka ja hakea sitä kautta paikkaa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Hokkanen aikoo olla vankasti eturintamassa ratkaisupelejä ratkottaessa.

− Totta kai sitä ennemmin pelaa kuin istuu penkillä, se on ihan selvä asia. Sen takia täällä ollaan, että saa autettua joukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle