Pihlström kotiutunut Venäjälle

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonien yksi mielenkiintoisimpia nimiä Tukholman EHT:lle kevättä ajatellen on Antti Pihlström. Alkukaudesta JYPistä Venäjälle siirtynyt laituri kertoi viihtyneensä uudessa seurassaan ja asuinmaassaan jopa odotettua paremmin.

Vaikea alkukausi JYPissä, josta siirto Venäjän yhden suurimman mestarisuosikki Ufa Salavatin riveihin. Antti Pihlströmin kauteen on mahtunut monenlaista. Viimeksi Leijonia Helsingin EHT-turnauksessa edustanut hyökkääjä oli mielissään maajoukkuekutsusta.

– Hyvät fiilikset on taas siitä, että pääsee maajoukkueeseen. Viime turnaus oli ihan ok, varmaan olisimme voineet olla myös parempia. Emme voittaneet sitä turnausta, niin nyt on hyvä lähteä hakemaan voittoa.

Oma rooli turnaukseen on kokeneelle laiturille selvä. Kolmosketjussa viilettävä Pihlström tuokin jälleen maajoukkueeseen jalkoja ja suoraviivaisuutta.

– Samanlaista kuin aikaisemminkin täällä. Kolmosketjussa raatamista ja alivoimaa. Puolustavampaa roolia, mikä sopii itsellekin hyvin, mies kiteytti jo viime MM-kisoista tutun roolinsa.

Venäjän meno maistunut

Suoraan Helsingin EHT-turnauksesta Venäjälle ja Ufaan matkannut Pihlström on sopeutunut uuteen maahan ja kulttuuriin hyvin. 26 peliä pelannut hyökkääjä on iskenyt tehot 6+5 ja myös vastuuta on tullut kohtuullisesti. Mies olikin positiivisesti yllättynyt uudesta seurastaan.

– Vähän kyllä pelotti silloin, kun lähdettiin, että mihin sitä oikein on menossa. Millainen paikka ja miten otetaan vastaan ja muuta. Kaikki on mennyt kyllä erittäin hyvin, mies kiitteli.


Antti Pihlström pukee jälleen mielellään Leijona-paidan ylleen.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Uusi kiekkokulttuuri ja KHL ovat tuoneet suorasta pelityystään tutulle laiturille omat haasteensa pelilliselle puolelle. Isot kaukalot muuttavat pelin luonnetta melkoisesti, mikä ei kuitenkaan yllättänyt nuoreksi mieheksi kokenutta hyökkääjää.

– Peli on aika erilaista. Uskon, että pelaaminen muissakin maissa aikaisemmin on helpottanut sopeutumista myös Venäjälle. Siinä mielessä olen hyvin päässyt mukaan.

– Totta kai iso kaukalo on tuonut muutoksia. Vähän enemmän pitää siellä kiekkoa, kun laukauksiakin tulee vähemmän. Se on se suurin asia ja sitä pystyi täälläkin treenaamaan ennen lähtöä.

Oma rooli on vaihdellut, mutta viime aikoina Vantaan lahja maailmalle on kiekkoilut kakkosketjussa. Vastuuta on tullut myös monipuolisesti erikoistilanteissa.

– Kakkosketjussa olen nyt pelannut. Välillä alivoimaa, välillä ylivoimaa ja välillä jotain muuta. Rooli on vaihdellut ja siellä tuntuu muutenkin olevan vielä vähän hakemista, kun paljon jätkiä on loukkaantuneena.

Myös peliaikaa on tullut kohtuullisesti. Ykkösketjun tähtien takana vastuu jakautuu Ufassa tasaisesti.

– Ihan ok aikoja päässyt pelaamaan, päässyt joukkueen mukaan. Ei mitään älyttömiä minuutteja, siellähän pelaa ykkösketju todella paljon, mutta muut ketjut pelaavat hieman tasaisemmin.

Olympiastadionilla pelattava ulkoilmaottelu kiinnostaa myös Pihlströmiä. Hyökkääjä kertoikin odottaneensa tapahtumaa innolla ja hartaasti.

– Hieno kokemus tulee olemaan, todella hyvää peliä ja hienoa tunnelmaa odotettavissa, hyväntuulinen laituri päätti turnauksen aattona.

» Lähetä palautetta toimitukselle