Pettynyt Havlat: ”Meidän pitää pelata fiksummin”

NHL / Haastattelu
Minnesota Wildin kakkosketjun laitahyökkääjä Martin Havlat oli apealla tuulella tappiollisen ottelun jälkeen.

Ensi keväänä 30 vuotta täyttävä Martin Havlat aloittaa toista täyttä kauttaan Minnesota Wildin organisaatiossa. Viime kaudella 54 tehopistettä loihtinut tsekki on yksi Wildin tärkeimpiä hyökkääjiä ja häneltä odotetaan alkaneella kaudella maaleja.

Kauden avauspelissä Havlat ansaitsi yhden syöttöpisteen, ketjukaveri Matt Cullenin ylivoimamaaliin. Peliaikaa tsekkitaiturille kertyi hyvin, lähes 20 minuuttia.

– Aloitimme ottelun hyvin, mutta sitten ottelu jostain syystä kääntyi pikku hiljaa heille. Istuimme hieman liikaa jäähyaitiossa ja Carolina hyödynsi sen hyvin, sanoi Havlat ottelun päätyttyä.

– Saimme lopussa luotua painetta, mutta se ei sitten riittänyt kuitenkaan.


Martin Havlat oli Helsingin NHL-kauden avauksessa useaan otteeseen kiekossa kiinni.

Wildin viime kausi meni penkin alle pääosin surkean alku kauden vuoksi. Joukkue hävisi huomattavasti enemmän otteluita, kuin voitti. Runkosarjan lopulla käynnistynyt hyvä vaihe ei riittänyt hilaamaan Wildia enää pudotuspeleihin.

Tällä kaudella trendi on ollut samankaltainen. Harjoituspeleistä joukkue ei juuri voittoja ottanut ja kauden avauspelissäkin tuloksena oli tappio. Havlatilla oli mielipiteensä siihen, mistä löytyy suurimmat pelilliset syyt tappiohin.

– Meidän pitää ehdottomasti olla kiekon kanssa fiksumpia. Ylipäänsä kiekollisessa pelissä meillä on eniten parannettavaa. Meidän pitää myös pelata kurinalaisemmin huomenna ja pysyä poissa jäähyaitiosta.

Mieleiset ketjukaverit

Tsekkilaiturin mieli kirkastuu mainittaessa ketjukaverit Cullen ja Cal Clutterbuck. Havlat tulee alkaneella kaudella pelaamaan todennäköisesti paljon joukkueen uuden kasvon Cullenin laiturina. Siitä tsekkihyökkääjä tuntuisi olevan mielissään.

– Kyllä meillä näyttäisi olevan jonkinlaista kemiaa. Saimme tänäänkin luotua muutamia paikkoja, jotka eivät kuitenkaan maaliin asti menneet. Tämä oli vasta ensimmäinen runkosarjan pelimme yhdessä, mutta kautta on paljon jäljellä ja meidän juttumme tulee varmasti toimimaan, sanoi Havlat luottavaisena.

Kakkosketjun laiturina pelaa taklauskone ja väriläistä Cal Clutterbuck. Hänestäkin Havlatilla oli vain hyvää sanottavaa.

– Cluttebuck on todellinen piikki vastustajan lihassa. Häntä vastaan on ikävä pelata, mutta ketjukaverina Cal on loistava. Hänellä on erinomainen laukaus ja taklauspeli on tehokasta. Cal oli hyvä harjoituskaudella, kuten myös tämän illan pelissä.

Kysyttäessä joukkueen vahvuuksista Havlat ei äitynyt suureen kehumiseen. Joukkueen tavoitteena on pudotuspelit, mutta niistäkään mies ei juuri ollut innostunut puhumaan.

– Emme voi ottaa paineita tässä vaiheessa pudotuspeleihin pääsemisestä vaan edetä ainoastaan ottelu kerrallaan. Minulla ei myöskään ole minkäänlaisia henkilökohtaisia tavoitteita tai pistemääriä mielessä. Yritän ainoastaan olla parempi kuin edellisellä kaudella, sanoi Havlat nöyrästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle