Petteri Nikkilä ei tullut Liigaan ujostelemaan

LIIGA / Haastattelu
Petteri Nikkilä lupasi myös esittää avojäätaklauksia.
Kuva © Jarno Hietanen
HPK:n liigamiehistöön on murtautunut uusi pelaaja. Nuori Petteri Nikkilä on napannut paikan joukkueen ykköspakkiparista.

HPK:ssa on viime vuosina annettu enemmän vastuuta omille kasvateille. Otto Paajasen ja Teemu Rautiaisen jälkeen läpimurtonsa teki Juuso Vainio. Maalivahti Juuse Saros on omalla tontillaan paitsi tulokkaiden, myös koko sarjan parhaita pelaajia.

Viimeisimpänä HPK:n edustusmiehistöön on murtautunut puolustaja Petteri Nikkilä. 21-vuotias puolustaja ei ollut tyytyväinen otteisiinsa niukkaan tappioon päättyneen tiistain Tappara-ottelun jälkeen.

− Tämä ei nyt mennyt niin hyvin kuin edelliset, Nikkilä harmitteli päättyneen ottelun jälkeen.

HPK:n juniorimyllyn läpikäynyt Nikkilä pelasi pitkään hyökkääjänä, kunnes viimeisellä B-juniorikaudellaan 2009-2010 siirtyi puolustajan tontille.

Aiempi pelipaikka näkyy Nikkilän pelissä luonnollisesti vahvana hyökkäyspään pelaamisena. Ennakkoluulottomilla otteillaan ihastuttanut Nikkilä ei ujostele, ainakaan kaukalossa.

− Kaikki tulee kaukalossa ihan luonnostaan, turha siellä on ujostella, Nikkilä myhäili.

Päävalmentaja Pasi Arvonen ei ole ainakaan vielä pyrkinyt rajoittamaan nuoren puolustajansa peliä. Nikkilän ennakkoluulotonta asennetta kaukalossa kuvaa erityisesti aktiivinen tapa pyytää kiekkoa omilta. Puolustaja naputtaa mailallaan jäätä heti, kun on mielestään hyvässä laukaisuasemassa.

Hyvä alku liigakaukaloissa on poikinut paikan ykkösparissa kokeneen Marko Tuulolan rinnalla. Kaksikko pelasi paljon ylivoimaa ja oli kentällä HPK:n hakiessa loppukiriä ottelun loppuhetkillä. Tuulola kulutti ottelussa jäähypenkkiä kuuden minuutin edestä, mutta Nikkilä ei lähtenyt konkaripakkia  syyttelemään.

− Olihan tuomaritkin vähän huonoja, Nikkilä puolusteli.

Kiekollisen osaamisen lisäksi Nikkilä oli juniorivuosinaan myös aktiivinen taklaaja, pienehköstä koostaan huolimatta. Railakkaasta pelityylistä kertovat myös jäähyminuutit kahdelta viimeiseltä kaudelta A-nuorten SM-liigasta: 115 ja 90 minuuttia.

Junioriajoilta tuttuja avojään taklauksia ei olla vielä tällä kaudella kuitenkaan nähty.

− Ei ole vielä tuolla uskaltanut, mutta enköhän minä niitä rupea hakemaan.

− Ville Niemistä pääsin vähän jo koettamaan, Nikkilä virnisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle