Nutivaara: "Käyrän pitää olla koko ajan ylöspäin, muuten ei pysy kärryillä"

LIIGA / Haastattelu
Nutivaara on iskenyt tällä kaudella kolmessa pudotuspeliottelussa tehot 1+2.
Kuva © Timo Savela
Kärppien ja TPS:n kolmas puolivälieräkohtaaminen Oulussa päättyi kotijoukkueen 3−0-voittoon. Ottelun voittomaalin toisessa erässä iski 21-vuotias kärppäpuolustaja Markus Nutivaara

Oulun Kärppien ja Turun Palloseuran välisen puolivälieräsarjan voitot on kolmen ottelun jälkeen Kärpille 2−1. Kärppäjoukkue hävisi kohtaamisista ensimmäisen, mutta kahdesta viimeisimmästä ottelusta hallitseva mestari on poistunut voittajana. Joukkue on pystynyt parantamaan otteitaan illasta toiseen.

− Pääsemme kokoajan enemmän ja enemmän pudotuspelitunnelmaan. Käyrän pitää olla koko ajan ylöspäin, muuten ei pysy kärryillä, Markus Nutivaara kommentoi.

− Tänään pelasimme hyvän pelin. Paljon on kuitenkin vielä parannettavaa joka osa-alueella. Pelit kovenee koko ajan ja siihen pitää olla valmis, puolustaja jatkoi.

Kärpät iski lauantain kohtaamisessa viisi ylivoimamaalia kymmenen ylivoimansa aikana. Tiistaina kotijoukkueella oli kuusi ylivoimaa, mutta näiden aikana ei syntynyt yhtäkään ylivoimamaalia. Erityisesti ykkösylivoima pyöri hyvin, mutta siitä huolimatta kiekkoa ei saatu ylivoimalla maaliin.

− Ylivoima pyörii hyvin ja kaikki tietävät missä toiset ovat, mutta siihen ihan viimeiseen ratkaisuun, maalintekoon pitää saada lisää oveluutta ja päättäväisyyttä. Tottakai, joskus ei pompi ja joskus pomppii, tuurikin pitää ansaita, Nutivaara pohti.

Joukkueiden perjantain ja lauantain kohtaamisista ei tunnetta ja fyysisyyttä puuttunut ja lähes jokaisen vihellyksen jälkeen jossain päin kenttää alkoi kahinointi. Tiistai-illan ottelu erosikin aiemmista kohtaamisista merkittävästi, sillä yhtään suurempaa kahinaa ei pelin aikana nähty.

− Tänään keskityimme pelaamiseen, Nutivaara kiteytti lyhyesti.

Kärppien illan kolme maalia olivat kaikki 90-luvulla syntyneiden pelaajien käsialaa. Ottelun voittomaaliksi jääneen avausmaalin iski Nutivaara. Maali oli puolustajan tämän kauden ensimmäinen pudotuspeleissä.

− Jotenkin aukesi tilaa siihen ja tiesin, että Miro (Aaltonen) näkee sen. Sieltä se syöttö tuli ja vaistoilla lauoin takakulmaan. Sinne se sitten meni, puolustaja kertasi pudotuspelikevään avausmaaliaan.

Ottelu ratkesi lopullisesti kolmannessa erässä, kun Kärpät iski lukemat heti erän alussa 3−0:aan.

− Kyllä me liikuimme hyvin. Liikuimme hyvin ja luotimme omaan systeemiimme, sieltä se ratkaisu mielestäni tuli. Lisäksi "Raju" (Sami Rajaniemi) pelasi todella hyvin, Nutivaara analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle