Sami Rajaniemi nollasi turkulaiset

LIIGA / Haastattelu
Parempi toista.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärppien Sami Rajaniemi pelasi uransa ensimmäisen Liigan pudotuspelien nollapelin, kun Kärpät nitisti Turun Palloseuran Oulussa maalein 3–0. Nollapeliin vaadittiin 19 torjuntaa. Kerran TPS ohjasi kiekon sisätolppaan, sen lähemmäksi maalia turkulaiset eivät tällä kertaa päässeet.

Raahen Teräs-Kiekon kasvatti Sami Rajaniemi pelasi ensimmäisen nollapelinsä lapsuuden suosikkijoukkueessaan Oulun Kärpissä, kun TPS kaatui Raksilassa.

– Kärppien ykkösvahtina on hienoa olla. Ylipäänsä, kun saa ammatikseen pelata, niin se on etuoikeus. Ylivieskasta olen alun perin kotoisin ja kyllähän siellä lähes kaikki ovat kärppäfaneja. Tämä on nyt hienoa aikaa, nautin joka hetkestä, jotka saan olla täällä. Joka päivä yritetään olla parempi.

TPS ei enää ensimmäisen erän jälkeen pysynyt Kärppien mukana ja TPS:n laatupaikat olivat vähissä.

- Joukkue puolusti tosi laadukkaasti, pelattiin tosi hyvä peli. Aina se vaatii vähän tuuriakin, että saa nollapelin pelattua, Rajaniemi sanaili viitaten TPS:n tolppalaukaukseen.

TPS:n maalilla on vuoden 2011 maailmanmestari Teemu Lassila, joka on kova vastustaja Liigan pudotuspeleissä lähes ensimmäisiä voittojaan napsivalle Rajaniemelle.

– Lassila on kyllä kova maalivahti. Tietenkin sitä yrittää haastaa hänet, että pelaisi aina paremmin, kuin vastustajan maalivahti.

Rajaniemi on päässyt tällä kaudella laadukkaaseen maalivahtioppiin, kun maalivahtivalmentajana gurun maineessa oleva Ari "Benny" Hilli toimii Kärppien maalivahtivalmentajana.

 – Varmasti olen mennyt eteenpäin Hillin opissa. Kaikilla veskarikoutseilla on vähän oma näkökulmansa asiaan. Liikkumisessa olen varsinkin kehittynyt. Olen muutenkin tykännyt olla täällä,koko valmennusporukka on tosi hyvä.

» Lähetä palautetta toimitukselle